Уперше на Всеукраїнській прощі до Зарваниці організують молодіжну програму

Поділитися

Уперше під час щорічної Всеукраїнської та молодіжної прощі до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої творці Єдиного молодіжного простору Української Греко-Католицької Церкви та Комісія УГКЦ у справах молоді організовують молодіжну програму.

Для молоді передбачена зустріч з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, низка ініціатив і нічна концертна програма. Серед заходів, запланованих для всіх прочан, – похід зі свічками до чудотворного місця, нічні чування, Хресна дорога, освячення води та релігійної атрибутики, Архиєрейська Свята Літургія.

12 липня піша проща розпочнеться з Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Волочиська, Сатанова, Підволочиська, 13 липня паломники вирушають від архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі до Марійського духовного центру в с. Зарваниця.

Про започаткований цього року Єдиний молодіжний простір (ЄМП) УГКЦ під час зустрічі з молоддю розповість о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді. «Проща – це час і місце єднання між людьми, коли серця переповнюються любов’ю та щирістю. Кожна проща скерована до Бога, допомагає нам наблизитися до Творця. Запрошуємо долучатися до тисяч прочан, щоб разом єднатися з Богом та між собою», – запрошує о. Ростислав Пендюк.

Роман Демуш, представник молодіжної координаційної групи ЄМП УГКЦ, каже: «Зустріч молоді з Блаженнішим Святославом – це дуже важливий момент, як і присутність на Співочому полі різних молодих людей – зі Сходу і Заходу, з міста і села… Разом вони відчують радість бути Церквою, бути з Богом. Як казав святий молоді Іван Боско – кожна молода святість полягає в тому, щоб бути радісною людиною».

Цьогорічна проща присвячена 120-й річниці від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа (Сліпого) і тематиці Святих Таїнств. Її учасниками будуть члени Синоду Єпископів УГКЦ, а також Високопреосвященний Еліас Шакур, Архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви, та Преосвященний Антон Коша, Єпископ-ординарій Кишиневської єпархії Республіки Молдова.

Довідка

Єдиний молодіжний простір Української Греко-Католицької Церкви має на меті допомогти молодій людині ідентифікувати себе як християнина та змінювати світ через поширення християнських цінностей.

Додаткова інформація: dyvensvit.org

Програма прощі та відеоролик: ugcc.tv/ua/media/54588.html

Марія Кохановська для Департаменту інформації УГКЦ

У Збаражі тривають роботи зі спорудження кінно-мистецького театру під відкритим небом

Дружини священиків Бучацької єпархії слухали науки, ділилися досвідом і палили ватру