Занепад в економіці відбувається не через світову кризу, а політику влади

Поділитися

Міністерство фінансів України попередило, що 2013 року на українців чекає криза, подібна до 2008 року. За повідомленням міністерства, економічні ризики зростають, в тому числі і в Україні, тому світова економіка складніше переживатиме 2013 рік, аніж 2008-й, — пише газета «Львівська пошта».

На думку провідного експерта Центру Разумкова Павла Розенка, велика частина відповідальності за економічні негаразди країни лежить на нинішній владі. «Український уряд намагається перекласти на світову кризу наші економічні проблеми. Тобто, свою провину за погану соціально-економічну політику в державі. Спад почнеться одразу після виборів, і матиме внутрішній характер. Це наслідок провальної політики нинішнього уряду», — каже пан Розенко.

Знавець певен, що незважаючи на заяви урядовців і представників Національного банку про стабільність гривні, вона послабиться вже восени 2012 року. «Девальвація гривні вже почалася. І це лише початок! Уряд і Нацбанк триматимуть курс національної валюти до виборів. Нині всіма силами інфляційні процеси стримують, але після виборів гривню пустять у вільне плавання. Думаю, що вже в жовтні-листопаді цього року ми побачимо справжній курс. Погано, що це станеться після виборів», — підсумовує він.

Нова коаліція у Збаразькій міській раді, або як Свободівці сесію “здали”

Як у Шумську християн віри євангельської хрестили (відео)