Злодії полюють на чужі автомобілі

Поділитися

    Не залишати в транспортних засобах цінних речей, грошей та документів радять громадянам міліціонери, адже крадіжки із автомобілів – один із найпоширеніших злочинів. Варто пам’ятати, що автівки любителі чужого майна «атакують» переважно в темний час доби у дворах будинків, місцях тимчасової зупинки транспортних засобів, тобто там, де власники найчастіше залишають їх без нагляду.
Завдяки оперативним діям працівників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ гарячими слідами затримано двох порушників закону. Чоловіки не були знайомими між собою, але займалися схожим промислом – на життя заробляли, обкрадаючи автівки.
Нещодавно до міськвідділу міліції звернувся тернополянин, повідомивши, що хтось проник у його машину і викрав автомагнітолу, заподіявши власнику збитків на 350 гривень. Як не дивно, а цей злочин стався вдень… Чоловік розповів, що на хвильку-другу залишив автівку неподалік обласної лікарні, а коли повернувся, то помітив, що дверцята не замкненні.
Правоохоронцям вдалося оперативно встановити особу зловмисника – 37-річного жителя обласного центру. Чоловік раніше вже відбував покарання за схожі злочини, мав судимість за зберігання наркотичних речовин. З місць позбавлення волі звільнився зовсім недавно й одразу ж повернувся до старого. Злодійську науку знав добре: йому, крадію зі стажем, з легкістю піддавалися будь-які автомобільні замки. Остання справа закінчилась для зловмисника несподівано, скористатися вкраденим добром не вдалося, а ось нові проблеми із законом йому гарантовано. Порушено кримінальну справу за статтею 185, частиною 3 Кримінального кодексу України. Затриманого також перевіряють на причетність до інших злочинів.
Не уникне покарання і ще один зловмисник із певним кримінальним досвідом. Раніше судимий за зберігання і збут наркотичних речовин та крадіжки мобільних телефонів чоловік змінив кваліфікацію. Останнім часом вправлявся в незаконному проникненні в чужі автомобілі, та, мабуть, оволодів ремеслом не сповна, оскільки був затриманий міліціонерами одразу ж після скоєння нового злочину. А що сталося? Помітивши на одній з вулиць Тернополя автомобіль із відчиненим віконцем, вирішив скористатися зручною нагодою. На руку йому було й те, що легківка була незамкненена, а на видному місці лежала барсетка. Ось її й прихопив. Та здобич розчарувала зловмисника, адже нічого, крім чужих документів, там не було.

Комунальні ЗМІ: рупор громади або самореклама влади?

Я заявляю про політичне переслідування