Апостол Михайло хоче припинити злочин, який триває 68 років

Поділитися

Громадсько-політичний діяч Апостол Михайло звернувся до мешканців Тернопільщини з питанням правового опрацювання матеріалів злочинної депортації в 1944-46 роках. Кандидат в народні депутати України від об’єднаної опозиції Апостол Михайло профінансував наукове дослідження про наслідки примусового виселення й умов адаптації в радянському середовищі депортованих українців із Закерзоння.

«На черзі – питання правового опрацювання цих матеріалів та формування законодавчих ініціатив»,- розповів журналісту тернопільської інтернет-газети «Про все» політик.

Монографія Юлії Боднарчук «Шлях розпачу і надії. Соціально-економічні умови депортації та розселення на Тернопільщині українців з Польщі» написана на основі ґрунтовного аналізу архівних джерел, опублікованих документів інаукової літератури. У праці висвітлено основні риси соціально-економічного розвитку українців у Польщі напередодні депортації та їхні демографічні показники у межах компактного проживання локально-етнічних груп. Автор встановила періоди та напрямки заселення Тернопільщини та основні закономірності, що виникли при розміщенні депортованих українців в області.

Книга розрахована на істориків, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться вітчизняною історією.

Сезон полювання відтермінували через…

Не дадуть банкіру-комсомольцю Вові-луганському обікрасти Тернопільщину?