Чайківський продовжує ігнорувати думку громади Ходачкова

Поділитися

21 серпня громада села Великий Ходачків провела відкриті збори з приводу можливого розміщення на території села тваринницького комплексу, яке ініціює ПП “Агропродсерівс-Плюс”,  замість індиків.

Для ознайомлення з техніко-технологічним обґрунтуванням потенційного виробництва  громада запросила голову «Агропродсервіс-Плюс» Івана Чайківського.

Проте ні представників, ні керівництва «Агропродсервіс-Плюс» селяни так і не дочекалися.

На переконання громади Ходачкова, це ще раз доводить, що Чайківського не цікавлять інтереси мешканців села, а його остання ініціатива щодо розведення великої рогатої худоби є нічим іншим, ніж намаганням «загасити пожежу» та «відбілитись» в очах виборців напередодні виборів.

Юристи громадсько-політичного об’єднання «Українська справа», які впродовж тривалого терміну надають правову допомогу громаді Ходачкова, під час зборів повідомили, що вирощування великої рогатої худоби потребує дотримання своїх санітарних норм, тому методологічне обгрунтування нового виробництва,  запропонованого «Агропродсервіс-Плюс», потребує детального вивчення, інакше громада села знову отримає «кота у мішку».

Під час зборів мешканці Ходачкова вкотре наголосили, що не бажають розміщення індичатника, або будь – якого іншого шкідливого об’єкту на території села, тому до цього питання заплановано повернутися після завершення розгляду справ у  судах.

Нагадаємо, що у Козівському районному суді за позовом мешканців села розглядається питання про заборону діяльності підприємства «Агропродсервіс-Плюс»,  що створює загрозу життю і здров’ю, а в господарському суді Тернопільської області відбувається розгляд справи про визнання договорів оренди, підписаних між підприємством Чайківського і сільською радою, недійсними.

Крім того, один із лідерів ГПО «Українська справа» Володимир Петровський на сесії Тернопільської ради повідомив, що він надіслав прокурору Тернопільської області та головному санітарному лікарю ДЗ «Тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна станція» депутатські звернення з проханням вжити заходів реагування на порушення санітарного та природоохоронного законодавства.

 

Від Наталки Королевської уточнили: тернопільська Ярема – крута

Віталій Максимов з’ясував, чому тернополяни не можуть дістатися залізницею до Києва