Екологи Тернопілля виявили незаконне встановлення греблі в урочищі “Під стінкою” на Борщівщині

Поділитися

На Тернопільщині стави займають площу понад 5,5 тисяч га, а їх кількість становить близько 660. Більшість із них знаходиться на ріках басейну Дністер – Стрипі, Сереті, Збручі. Ці водні об’єкти використовуються для розведення риби і водоплавної птиці, а також для відпочинку людей.

Так, у фермерському господарстві “Біла акація”, що розташоване у селі Пилатківці Борщівського району, 15 серпня 2012 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області було проведено позапланову перевірку. У ході якої було виявлено, що підприємець незаконно влаштував греблю на руслі ріки, що витікає в урочищі Під Стінкою. Внаслідок чого утворився став площею 1,31 га. У фермерському господарстві були відсутні документи дозвільного характеру на проведення гідротехнічних робіт із влаштування греблі, на спеціальне водокористування та право оренди на земельну ділянку, що є порушенням статті 125 Земельного кодексу України та статті 49 Водного кодексу України.

Згідно з приписом Держекоінспекції у Тернопільській області керівник фермерського господарства зобов’язаний повернути зайняту земельну ділянку у попередній стан згідно з цільовим призначенням та направити інформацію про виконання припису до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

За скоєні адміністративні правопорушення підприємця притягнуто до відповідальності за статтями 53, 53-1, 48 КУпАП. Накладено штраф – 425 гривень та розраховані збитки у розмірі 4686,73 гривні, які фермерським господарством “Біла акація”

частково відшкодовані.

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області здійснює посилений контроль за дотриманням природоохоронного законодавства та за станом навколишнього природного середовища, розповів “Про все”  начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області  М.Я.Батіг

Святкували Незалежність разом!

У вівторок, 28 серпня, у Тернополі перебуватиме Віктор Ющенко