Мистецтво впевненої комунікації

Поділитися

20 серпня 2012 р. у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу «Гармонія» на тему «Мистецтво впевненої комунікації».

«У будь якій життєвій справі людям доводиться спілкуватися, обмінюватися інформацією, домовлятися, знаходити виходи зі складних ситуацій тощо. Без спілкування практично неможливо провести жодного дня. Правильно, грамотно, культурно вести діалог під силу не кожному-такими словами фахівець центру зайнятості Інна Лісовська розпочала засідання жіночого клубу. – Спілкування – це мистецтво, що потребує оволодіння!»

Як правильно спілкуватись, поводитись під час бесіди, які жести є позитивними, а які негативними, як долати невпевненість та сором’язливість, як оволодіти мистецтвом комунікації – ось основні питання, які активно обговорювались учасниками засідання та соціальними партнерами,  запрошеними в якості «гостей».

Анна Болдіна – психолог Тернопільського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді  ознайомила присутніх з діяльністю та функціями, які виконує організація, де вона працює. Зауважила, наскільки важливим є спілкування не лише у межах сімейного кола, а й при висвітлені проблем та з’ясуванні шляхів  подолання.

Тетяна Кучер, психолог за фахом, порадила присутнім  боротися зі своїми комплексами: невпевненість, сором’язливість, надмірне хвилювання, які  заважають висловленню думок, самопрезентації та створені позитивного іміджу. Зокрема, для заспокоєння та відновлення гарного настрою   перед важливою зустріччю, до прикладу з роботодавцем,  на певний час відволіктись,  та переглянути веселий відеоролик, або прочитати позитивну розповідь. Це допоможе стабілізувати внутрішній стан…

Юлія Євстратова – представник Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Молодіжний Центр  Працевлаштування” рекомендувала   всім завжди залишатись собою, не копіювати «чужу поведінку, мову, рухи».

Все своє життя людина навчається, пізнає нове. Комунікативні здібності – це особисті якості, які розвиваються в процесі життєдіяльності. Кожна людина має надзвичайні ресурси, проте не всі використовують їх. Тому, необхідно вчитись спілкуватись, правильно формувати речення, висловлювати свої думки, слухати співрозмовника та бути цікавим співбесідником…

Чому Ярослав Давидович не в таборі опозиції? (відеорозмова)

Директор “Оріону” Ярослав Карпик та компанія “Приватбуд А” Аркадія Шмідта довели обманутих пайовиків до того, люди перекриватимуть залізничну колію (відео)