На городі чотирьохметрова конопля, в будинку – готова марихуана

Поділитися
    На Тернопільщині вже третій місяць поспіль триває операція «Мак-2012». В ході оперативно-профілактичного відпрацювання міліціонери виявляють осіб, які всупереч діючому законодавству, вирощують заборонені речовини на своїх присадибних ділянках. Нещодавно під час відпрацювання дачних кооперативів співробітники Тернопільського районного відділу внутрішніх справ виявили декілька фактів незаконного посіву нарковмісних рослин.
Як розповів начальник Тернопільського райвідділу міліції Руслан Балик, не за призначенням використовував дачну ділянку 37-річний власник у селі Смиківці. На його невеличкому клаптику землі “красувалася” конопля. Для її вирощування чоловік застосовував спеціальну технологію. Сам готував перегній, яким удобрював рослини. Господар виплекав десятки кущів коноплі. Висота стебел сягала понад чотири метри. Коноплю ретельно замаскував кукурудзою. З невеличкого посіву планував зібрати чималий урожай. Та як виявилося, це ще було не все. У будинку міліціонери знайшли трьохлітрову банку висушеної та подрібненої марихуани. Як з’ясувалося, власник конопляного городу уродженець Києва. Чоловік не тільки сам вживав наркотичні речовини, а й час від часу продавав їх у столиці. За цими фактами порушена кримінальна справа за статтею 310 Кримінального кодексу України.
    Ще один посів коноплі виявили міліціонери на дачній ділянці у приміському селищі Великі Бірки. 32-річний непрацюючий місцевий житель також вирощував на городі заборонені рослини. Господар, окрім того, що сам має пристрасть до наркотиків, ще й надавав власний будинок для їх вживання іншим охочим. У його помешканні знайшли декілька згортків фасованої марихуани вже готової для продажу.

Конопляні посіви знищено. Наркотичні речовини вилучено та направлено на дослідження. Триває розслідування.

Масляна кримінальна справа

Правозахисна діяльність у сфері протидії корупції – на постійному контролі прокуратури Тернопільської області