На Тернопільщині знайшли 3,5 кг ртуті небезпечних відходів

Поділитися

На Тернопільщині виявлено порушення вимог Закону України “Про відходи”

Ряд порушень по вимогам Закону України “Про відходи” виявила Державна екологічна інспекція у Тернопільській області в ході позапланової перевірки ВАТ Яструбівський комбінат по обслуговуванню сільського населення.

У пристосованому по ремонту електрообладнання приміщення на території вище сказаного комбінату зберігалось 3,5 кг ртуті, яка набула статусу небезпечних відходів, для яких визначенні вимоги, передбаченні ст. 34 ЗУ “Про відходи”, а саме: розміщення небезпечних відходів дозволяється лише у спеціально обладнаних місцях та здійснюється відповідно до ліцензійних умов щодо поводження з небезпечними відходами. Провадження інших видів діяльності не пов’язаної з поводженням з небезпечними відходами на території відведеній для їх розміщення, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Дані вимоги не виконуються , за що директора Василевського В.А. ВАТ Яструбівський комбінат по обслуговуванню сільського населення, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 82 КУ про АП. Мінімальна сума штрафу склала 850 грн. Крім того, за вказаних вище небезпечних відходів  не сплачено податковий збір згідно ст.243п.1 ПКУ, що становить 197грн. Для уникнення таких великих штрафних санкцій необхідно передати ці відходи організації, яка має ліцензію на поводження з небезпечними відходами.

На Одещині 14 нелюдів били і різали хлопця, а потім посадили на кіл

Настав час УДАРу!