На території “Дністровського каньойону” незаконно видобували пісок

Поділитися

Унікальні ландшафти, неймовірні пейзажі та пам’ятки природи характеризують тернопільський край. На його території знаходиться одне із семи природних чудес України – регіональний ландшафтний парк “Дністровський каньойон”. На жаль, не усі туристи приїжджають милуватися красивими краєвидами, адже на території  природо-заповідного фонду зафіксовано протизаконний випадок використання землі.

21 серпня 2012 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведена позапланова перевірка на території Устянської сільської ради Борщівського району під час якої було виявлено незаконне добування піску за допомогою ескаватора у покинутому кар’єрі на земельній ділянці, яка входить до складу регіонального ландшафтного парку “Дністровський каньойон”, чим порушив статті 23,24 Закону України Про природно-заповідний фонд. Ці протиправні дії проводились Приватним агропромисловим підприємством “Альфа-Г”, яке здійснило зняття верхнього шару ґрунту на території 715 м кв.

За допущені порушення природо-охоронного законодавства підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 91 КУпАП. Розмір заподіяної шкоди на території природо-заповідного фонду внаслідок самовільного використання земель під розробку корисних копалин склав 121 550 гривень.

Приватне агропромислове підприємство “Альфа-Г” своїми діями порушила частину 1 статті 252 Кримінального кодексу України: умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави та об’єктів природно-заповідного фонду. Матеріали даної перевірки направлено Першому заступнику прокурора Тернопільської області для вжиття заходів прокурорського реагування.

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області веде посилений контроль за дотриманням природоохоронного законодавства на природо-заповідних територіях, що мають високу цінність з наукової та туристичної точки зору.

Куди здавати люмінесцентні лампи?

У Тернополі друкарні відмовляються виготовляти постер із бабусею і котом! (аудіо)