Першому заму головного міліціонера Тернопільщини у Збаражі люди масово скаржаться на пивну палатку “свободівців”

Поділитися

 

    Перший заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Валерій Гіль з робочим візитом побував на Збаражчині. Полковник міліції не лише інспектував роботу місцевих правоохоронців, а й зустрівся з керівниками району та провів прийом громадян.
    На особисту зустріч з міліцейським керівником обласного рівня прийшло чимало збаражчан та жителів району. Хтось з особистими проблемами, інші, аби донести турботи громадськості.
     Найчастіше звучали скарги на роботу торгових закладів, які реалізовують спиртні напої. Людей обурює, що торговці заради заробітків нехтують усіма нормативними правилами. Зокрема, збаражчанка нарікала на те, що в центрі міста, де гуляють батьки з маленькими дітьми, розмістилася торгова ятка з реалізації пива. Хмільний напій там продають не лише вдень, а й вночі, що заборонено законом. З подібною проблемою прийшов на прийом ще один мешканець райцентру. Чоловік просив вжити заходів щодо власників, які тримають торговий заклад на одній території з гуртожитком. Спокою від такого сусідства не мають десятки сімей. Турботи позивача вирішилися швидше, ніж він встиг їх озвучити. Напередодні співробітники збаразької міліції провели перевірку даного закладу і, виявивши чисельні порушення, оштрафували підприємців та позбавили ліцензії на права торгувати алкоголем.
     Безпека на вулицях міста – ще одне актуальне питання, яке Валерій Гіль пообіцяв у найкоротші терміни вирішити для мешканців Збаража. З ініціативою забезпечувати патрулювання вулиць райцентру особливо у день, коли працює ринок, звернувся місцевий житель. Зі слів чоловіка, хаотичне паркування транспортних засобів створює затори на дорогах. Полковник міліції пообіцяв, що відтепер за порядком стежитиме наряд ДАІ.
Сімейно-побутові негаразди, розслідування кримінальних справ, навіть проблеми з бездомними тваринами – питання у вирішенні яких пообіцяв сприяти перший заступник начальника обласної міліції.
Далі у робочому графіку полковника міліції була зустріч з керівниками району. Без співпраці з місцевою владою неможлива ефективна робота правоохоронних органів. Цього разу темою для розмови з першим заступником голови райдержадміністрації Юрієм Фецовичем та головою районної ради Надією Розвадовською стала фінансова підтримка у встановленні нової економічної паливної системи в приміщенні райвідділу та зведення критої стоянки для службового транспорту.
Що збаразькі міліціонери уповають не лише на фінансову допомогу місцевої влади, а й власними коштами та силами намагаються покращити матеріальну базу райвідділу – у цьому переконував обласного керівника начальник райвідділу внутрішніх справ Віктор Гулич. У відділі повним ходом ведуться ремонтні роботи.
    Попри вирішення матеріальних проблем головним у порядку денному робочого візиту Валерія Гіля була оцінка правоохоронної роботи збаразьких міліціонерів. Претензії та недоліки, виявлені під час інспектування, повинні бути усунені – такою була вимога першого заступника начальника обласної міліції.

Біля Озерної перекинулась іномарка

Неподалік Тернопільщини проліг тунель любові