Петровський закликав чинити опір аграрному магнату

Поділитися

16 серпня відбулося чергове засідання сесії Тернопільської обласної ради, під час якої було заслухано звіт членів тимчасової комісії із вивчення ситуації щодо стану дотримання приватним підприємством «Агропродсервіс-Плюс» с.Великий Ходачків Козівського району чинного законодавства.

Зокрема перед присутніми виступив депутат обласної ради, член тимчасової комісії Володимир Петровський.

У своєму виступі він зазначив, що не існує окремої проблеми мешканців села Великий Ходачків, є проблема всіх селян, які сьогодні через великих земельних магнатів фактично позбавлені землі.

«Земля знаходиться у олігархів, які тільки і чекають успішного завершення проекту по знищенню селянства – закону про продаж землі. Їх не цікавить думка людей, не цікавить, чи є законними їхні дії. Єдине, що може зарадити в цій ситуації – активний супротив громади», – вважає Петровський.

На його думку, те, що власник «Агропродсервісу» Іван Чайківський відмовився від своєї ідеї створення індичатника у Ходачкові – є перемогою інтересів громадськості проти великого бізнесу.

«Злагоджені дії громадськості, політиків та місцевих мешканців, які виступали проти спорудження птахофабрики, призвели до певного прецеденту і довели всім, що селяни можуть відстояти власні інтереси», – заявив Петровський.

Він також закликав громаду Ходачкова та інших сіл, які потерпають від діяльності олігархів, не втрачати пильність, і нагадав, що перемога є суто тактичною.

«Залишається небезпека того, що подібні земельні олігархи стануть депутатами Верховної Ради, і тоді, скориставшись владою, шляхом підкупу та фальшування документів, вони повернуться до своєї ідеї. Маємо пам’ятати, що ніхто не подбає про мільйони селян крім них самих», – додав політик.

В кінці виступу Петровський також повідомив, що він надіслав прокурору Тернопільської області та головному санітарному лікарю ДЗ «Тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна станція» депутатські звернення з проханням вжити заходів реагування на порушення санітарного та природоохоронного законодавства ПАП «Агропродсервіс».

Нагадаємо, що в ході перевірки ще одного підприємства ПАП «Агропродсервіс», яке належить Івану Чайківському, що знаходиться у с. Настасів Тернопільського району, Державною екологічною інспекцією виявлено цілий ряд грубих порушень природного законодавства. Зокрема на двох свинофермах «Агропродсервіса», знаходиться 302 джерела забруднюючих атмосферу викидів.

Юристи громадсько-політичного об’єднання «Українська справа», одним із лідерів якого є Петровський, наразі надають правову допомогу мешканцям селян Настасів.

Іван Стойко: «Якщо сьогодні програємо, то завтра не будемо мати України»

Бучач – за Апостола і об’єднану опозицію