Скалат: за рік до півтисячоліття

Поділитися

Будь яке свято – чи родинне, а чи офіційне вдається тоді, коли є добрі друзі. Свято, що зібрало велелюдну площу у не по-літньому недоброзичливу погоду довело – у древнього містечка  Скалат  друзі є. Жителі міста, гості- голови сусідніх міст та сіл, вихідці із міста,  творчий люд та просто небайдужі зібралися минулої неділі на святкування Дня міста, яке   1600 року отримало Магдебурзьке право й відіграло далеко не останню роль в історії нашого краю.

Козацькі залпи, військова каша спортивні змагання, ватра, розваги та атракціони – святкувалось зовсім по-родинному. Святковий концерт, за участю художніх самодіяльних колективів, вражав професійністю та режисурою і закінчився феєричним виступом переможця  ШОУ *Голос країни* Павла Табакова. Недільний вечір ще раз показав- Скалат люблять, поважають,про нього  пам»ятають.  Генеральним спонсором свята (а це і світло,  і сцена,  і звук,і спеціальний гість свята-П.Табаков)  став фонд «Галичина-Волинь».

Гостем свята став і кандидат у народні депутати  до Верховної ради Володимир Олександрович Клименко. Він побажав «Многа літ» Скалату й скалатчанам, розрізав й поділив між громадою святковий коровай. У своєму інтерв»ю  Володимир Олександрович зазначив, – «Як тільки вперше приїхав до Скалата, то відразу ж отримав  прохання  щодо залучення до підготовки  півтисячолітнього ювілею Скалата.  Впевнений це завдання ми разом із скалатчанами  з гідністю виконаємо».

Як тернопільські прокурори даїшників “полоскали”

Фонд «Галичина-Волинь» став меценатом Дня села у Рожиську