Терміни реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі скорочено

Поділитися

Починаючи з липня, скорочено термін реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі. Відтепер така реєстрація здійснюється не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою складання їх складання. Такі зміни внесено Законом України від 24 травня 2012 року №4834-ІV „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо  удосконалення деяких податкових норм”.

Принагідно нагадуємо, що починаючи з 1 січня цього року, в Єдиному реєстрі податкових накладних необхідно реєструвати податкові накладні, у яких сума податку на додану вартість в одній такій накладній становить більше 10 тисяч гривень. Податкова накладна, з меншою сумою податку до єдиного реєстру не включається. Якщо ж така накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів чи товарів, ввезених на митну територію України, то вона підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Детальніші роз’яснення з даного питань ви можете отримати, завітавши на веб-сайти ДПС України (sts.gov.ua) та ДПС у Тернопільській області (www.rsta.tr.ukrtel. net), або за телефоном: 15-07.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Ріелтори подають податковий розрахунок поквартально

Хто підтримає і не підтримає Івана Стойка на виборах? (опитування)