Вчимо писати резюме!

Поділитися

Щодня в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості проводяться семінари з Техніки пошуку роботи, де спеціалісти з профорієнтації  разом зі слухачами визначають переваги кожного кандидата на заміщення вакансії та до помагають їм у складанні презентаційного документа – Резюме.

Вміння скласти резюме є однією з важливих вимог роботодавців на сучасному ринку праці.

Як скласти резюме? Правильно написане резюме – перший крок у пошуку роботи. Це перший, а часом і єдиний погляд роботодавця на шукача роботи. Це єдиний шанс особи зарекомендувати себе в той момент, коли резюме переглядають вперше. Як правило, на читання резюме витрачають не більш як 2-3 хвилини. Якщо воно не привернуло увагу – ваше резюме не спрацювало.

Від того, наскільки якісно складено резюме, залежатиме, запросять кандидата на співбесіду чи віднесуть до категорії безперспективних. Саме через резюме, в короткій формі, роботодавцю стає зрозуміло, чим один претендент на робоче місце  відрізняєтеся від інших. Отож до написання резюме потрібно ставитися якомога відповідальніше. Отож, для кожного нового потенційного місця роботи бажано складати окреме резюме, розставляючи акценти саме на тих навичках і знаннях, що потрібні для цієї пропозиції.

Отже, резюме це рекламний документ, який  мав би продати потенціал працівника, його знання, його вміння. Тобто, резюме це особиста реклама, візитка, чи самопрезентація.

Загалом за сім місяців 2012 р. в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості проведено 141 такий семінар, в яких прийняли участь 608 громадян, які шукають роботу.

 

 

ТМРЦЗ

Відділ довідково-інформаційної роботи з населенням

528930

Відкрили нове, потужне виробництво

У Тернополі вже долітались: на базі аеропорту відкриють гуртовню з бараболями