За підтримки Володимира Петровського ФК «Бережани» виборов кубок області

Поділитися

24 серпня, у День Незалежності України, відбувся чемпіонат області з футболу. Кубок Тернопільщини завоював ФК «Бережани». До його вершини бережанці йшли довгих 12 років.

У фіналі зустрічалися лідери північної групи чемпіонату – ФК «Бережани» і «Галич» Збараж. Хоч у першості бережанці двічі переконливо здолали збаражан (на своєму полі з рахунком 4:0 і розгромили «Галич» у його ж стінах – 3:0), кубкова гра між ними видалася захоплюючим футбольним протистоянням гідних суперників. Варто також відзначити, що до цього матчу ФК «Бережани» підійшов з ослабленим через травми гравців складом, здолавши важкий теребовлянський бар’єр. Команда виграла двоматчевий півфінальний раунд у «Ниви», проявивши чималу волю до перемоги. Вона ж допомогла бережанцям завоювати Кубковий трофей.

Голи, забиті в першому таймі, виявилися визначальними у матчі. Двічі відзначився віце-капітан команди Сергій Клюшніченко, який спершу забив м’яч з пенальті, а згодом подвоїв рахунок з гри. Збаражани лише в другому таймі відквитали один гол завдяки влучно пробитому одинадцятиметровому, але на більше не спромоглися. Загалом у фіналі кубка Тернопільщини більше ігровою і територіальною перевагою володіли бережанці. Вони по-бійцівськи вистояли перед наступом «Галича» та здобули заслужену перемогу.

За словами тренера ФК «Бережани» Василя Матвіїшина, його підопічні подарували справжнє свято уболівальникам, людям, які сприяли їхньому успіхові і самим собі: «Нам дуже приємно тріумфувати на центральному стадіоні Тернополя. Довго ми йшли з труднощами до цієї перемоги, але тим вона солодша і приємніша. Хочу подякувати Володимиру Михайловичу Петровському, який допомагав нам від

стартового матчу до фінальної гри, неодноразово відвідував тренування, надихав хлопців на гру. Ми вважаємо цей кубок і його спортивним трофеєм».

Капітан ФК «Бережани» Ігор Твардовський також вважає сприяння Володимира Петровського однією з найважливіших складових кубкового успіху команди: «Володимир Михайлович підтримав нас у нелегкий час і надихнув на перемоги – саме в цьому його велика заслуга. Йому, а також нашому тренеру ми також завдячуємо успішній турнірній ході в чемпіонаті. Ми завоювали кубок області, тепер прагнемо виграти першість краю, здобувши «золотий дубль».

Володимир Петровський вважає перемогу ФК «Бережани» у кубку області історичною: «По-перше, мої земляки здобули її у велике свято – День Незалежності, а по-друге, наша команда востаннє завойовувала цей почесний трофей ще в 2000 році. Ми довгих 12 років працювали на цю перемогу і нарешті здобули її. Як в одній, так і в іншій команді є здібні гравці, однак наш футбол, доганяючи світовий, перебуває у власності олігархів, які витрачають величезні гроші на придбання дорогих футболістів із закордону. У бережанській команді є два дуже гарні хлопці, які вирізнялися грою, – воротар Андрій Гарас і центральний захисник Сергій Клюшніченко. Є також віртуози м’яча у складі збаражан. Якщо б у нас не було такого засилля іноземних футболістів, вони б мали шанси відшліфовувати свою майстерність в першій або в елітній лігах».

Цієї осені виповнюється 30 років з часу перемоги бережанської «Ниви» в чемпіонаті України з футболу серед колективів фізкультури та набуття командою майстрівського статусу (тепер професійного). За сприяння Володимира Петровського, з цієї нагоди 2

вересня відбудеться два футбольні матчі. У Бережанах ветерани «Ниви» зіграють з ветеранами львіських «Карпат» на чолі з легендарним Ігорем Кульчицьким, які в 1969

році виграли кубок колишнього СРСР. Паралельно з цим через дві години у Підгайцях ветерани тернопільської «Ниви» зіграють з ветеранами козівського футболу.

Чемпіонат світу з водно-моторного спорту у Тернополі (відеопогляд)

24 серпня у Бучачі відбувся пробіг на усіх можливих засобах пересування – авто, мото, вело