Андрій Давиденко взяв участь у заходах з нагоди 140-ої річниці від дня народження Соломії Крушельницької

Поділитися

23 вересня виповнюється 140 років від дня народження видатної співачки Соломії Крушельницької. З нагоди ювілею цими днями на Тернопіллі, батьківщині примадонни оперної сцени, відбуваються урочистості з вшанування її пам’яті. Народний депутат України, громадський діяч Андрій Давиденко, який підтримує заходи з вшанування славетних українців, активно долучився до нинішнього святкування.

Зокрема, 22 вересня Андрій Давиденко взяв участь у Всеукраїнській науковій конференції «Соломія Крушельницька та українська духовність», що відбулася в актовій залі Тернопільського обласного державного музичного училища ім. Соломії Крушельницької, та побував у музеї співачки в селі Білявинці Бучацького району.

«Завдяки таким важливим заходам ми бережемо пам’ять про славетних українців, а водночас примножуємо духовну спадщину нашого народу, — зазначив перед початком наукової конференції Андрій Давиденко. — Моя команда відшукала в приватній колекції фотографії родини співачки і ми передамо їх до музею в Білявинцях. Оскільки у селі, де народилася Соломія, на жаль, не збереглися жодні оригінальні документи, то світлини зможуть доповнити експозиції музею і надати їм особливого змісту. Це є нашим першим кроком в організації музею в Білявинцях, будемо сприяти й надалі, адже батьківщина Соломії Крушельницької повинна стати важливою туристичною точкою Тернопілля».

А ще Андрій Давиденко ініціював встановлення вказівника до музею Соломії Крушельницької на автошляху «Тернопіль — Івано-Франківськ», що неподалік села, бо досі там не було жодного напису, який би зорієнтовував туристів.

Патріарх Філарет вручив Олексію Кайді орден Святого Миколая Чудотворця

Андрій Давиденко оголосив про початок Всеукраїнської акції з впорядкування повстанських могил