Через 40 років Тернопільщина розквітне завдяки великим запасам прісної води

Поділитися

Вода в ХХІ столітті буде дефіцитом. Принаймні, так вважають в ООН. Багатії всього світу дружно скуповують права на прісноводні ресурси, прекрасно розуміючи, що скоро ця рідина стане величезною цінністю.

Науковці неофіційно стверджують, що за 20-30 років в нашому краї буде збудовано десятки водопроводів, які будуть перекачувати воду в Європу, як  сьогодні качають нафту з Саудівської Аравії. Нібито через великі запаси води в нашому краї кримінальний світ не дозволяє побудувати жодного шкідливого виробництва. Зокрема, на Монастирищині не постав цементний завод.

Війни за чисту воду до України поки що не докотилися, але на планеті вони точаться запекло. Деякі з останніх резонансних прикладів – конфлікти між Ізраїлем і палестинцями, яких Ізраїль послідовно позбавляє доступу до води. А в Індії і Пакистані ця проблема стоїть, можливо, найгостріше з великих країн.

Нестачу питної води відчувають міста на всіх континентах. Прісна вода стрімко перетворюється на дефіцитний природний ресурс. Артезіанські водоносні пласти поступово вичерпуються, перш за все – для потреб сільського господарства, особливо тваринництва, пише http://infocorn.org.ua

Водяні бунти і війни за чисту воду – загрози, яких людству в цьому столітті, схоже, не уникнути (хіба що ми всі разом раптом різко подобрішаємо і порозумнішаємо). Найпесимістичніші вчені навіть прогнозують, що “до 2050 року запаси прісної води практично вичерпаються, а 4 млрд. людей навіть не зможуть задовольнити добову потребу в питній воді”.

Отже, друзі, вже потрошку можна починати готуватися – скоро на нашу цивілізацію чекають величезні зміни.

100 років за 150 секунд (відео)

Над Тернополем розбризкували хімічні речовини (відео)