Чому впала гривня? Експерти очікують обвалу на 30%!!!

Поділитися

Падіння гривні сталося через те, що уряд штучно стримував її курс перед виборами, водночас не заохочуючи банківське кредитування. Це й призвело до валютного дисбалансу на банківському ринку.

Так вважає голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, якого цитує 5 канал. За його прогнозами, сповзання вітчизняної валюти тільки починається, і скоро за один долар будуть простити 10 з половиною гривень.

Нагадаємо, торги на Міжбанку вчора в обід зупинилися через брак заявок на ПРОДАЖ валюти. Учасники виставили лише заявки на КУПІВЛЮ. Як повідомляє агенція УНІАН із посиланням на одного з дилерів, зранку “Ощадбанк” виставив валюту на продаж, але суми було недостатньо для задоволення попиту. Торги відкрилися котируваннями 8, 13 – 8, 14 гривень за долар. Згодом за даними сайту міжбанку, долар почав коштував 8,20. Нацбанк з інтервенціям на торги не виходив.

Олександр Сугоняко, Голова Асоціації українських банків: “Була стратегічна помилка. Політичні, поточні стратегічні завдання виборчої кампанії поставили вище, ніж завдання чисто економічного розвитку країни. І зажали кредитування. Зменшили грошову масу. Штучно утримували курс. І сьогодні ми пожинаємо плоди цього. Можна очікувати 30% девальвації. Але коли це відбудеться, і чи буде це 30, чи, може, й більше – це буде залежати і від внутрішніх, і від зовнішніх чинників так само”.   

Як п’яний губернатор Тернопільщини посварився з козаками

У Підгайцях вшанували ветеранів «Ниви»