Компромат на Кайду – “детский лепет” порівняно із виборами в Одесі: секрети політтехнолога про брудні технології на виборах

Поділитися

Два дні тому невідомі особи розіслали 18 демотиваторів, які компрометують голову Тернопільської облради Олексія Кайду “нижче пояса”. Неофіційно експерти схильні вважати, що “забавку” зробили в штабі конкурента Кайди – генерала Максимова. Проте, чимало тернополян, які отримали “чорнуху”, не відкидають, що це могли зробити й самі свободівці, щоб таким чином скомпрометувати Максимова. Як воно насправді – покаже час. У свою чергу, ми передруковуємо статтю з Української правди, у якій розповідають про брудні технології в Одесі. Тернопіль наразі відпочиває.

Цього тижня в інтернет потрапила інформація, яка дозволяє судити про рівень бруду і безкомпромісності боротьби на нинішніх виборах. У мережі з’явився величезний архів переписки політтехнолога Семена Уралова, який працює у штабі одіозного одеського кандидата у депутати Ігоря Маркова.

“Внутрішня кухня” штабу Маркова одразу стала хітом інтернету, де тепер жваво обговорюють “новинки” у технологіях цього політичного сезону – Ддос-атаки, несправжні аккаунти у соцмережах, спам з “чорнухою” від імені опонента, відфотошоплені матеріали медіа.

Якщо вірити цим файлам, кандидати в Одесі обрали стиль війни без правил, коли опонента треба “потопити” будь-якими методами. При цьому, якщо судити з переписки, виборці їх цікавлять в останню чергу – разом з продовольчими пайками їм “згодовують” увесь цей “бруд” про супротивників.

“Заженемо цього п*ра до його кенгуру у Межигір’я”

“Злив” переписки Уралова став останньою краплею у війні компроматів між Марковим і сином мера Олексія Костусєва, кандидатом від Партії регіонів Олексієм Гончаренком, які не поділили на цих виборах один 133 виборчий округ.

Цікаво, що батько Гончаренка “регіонал” і мер Одеси Костусєв негласно підтримує у цій боротьбі Маркова, а не свого сина, з яким у нього давній конфлікт. Ще один регіонал губернатор Одещини Едуард Матвійчук теж має конфлікт з Гончаренком. Зокрема, він звинувачував свого однопартійця у піарі на темі російської мови.

Голова партії “Родина” Ігор Марков. Фото “Думской”

У неділю електронна пошта, а також аккаунт політтехнолога Маркова Уралова були зламані, а їхній зміст викладений на спеціально створеному сайті Uralovleaks. Щодня там з’являються нові файли.

“Семен Уралов – член команди Ігоря Маркова, його головний політтехнолог. У 2009 разом з Володимиром Петровим (“Люмпен”) працював у штабі Яценюка, завдяки чому Яценюк програв вибори. Його електронна пошта і сторінка на фейсбуці зламані. Тепер ми представляємо широкій громадськості всю цю інформацію. Ви можете переконатися наскільки це брудні й підлі люди – яку гидоту вони замишляють і роблять в політиці, що говорять про своїх колег і начальників”, – йдеться в оголошені, вивішеному на сайті.

Штаб Маркова атакує Гончаренка ботами
У штабі розробляється технологія спам-атаки нібито від імені Гончаренка. Спамити планують одеситів “чорнухою” про цього кандидата
Розцінки по Ддос-атаках і “автодозвону”

Серед сотень файлів, викладених у мережі, є нібито переписка Уралова з колегою Петровим про організацію провокації проти Гончаренка за допомогою журналістки Аліни Ольжич, якій пропонувалося наставити кілька “синців”, а також зобразити з себе вагітну.

“Настав час виходу Альонки Ольжич. Я їй напишу з фейкового аккаунта Льошика безграмотні повідомлення, трохи похамлю. Видамо потім ці скріпи. А далі треба буде качати тему, що Льошик проти журналістів. Аліна може сказати, що він їй погрожує…”, – йдеться в одному з файлів, який подається, як переписка Петрова з Ураловим.

“Далі будемо за*бувати його питаннями про Ольжич. Типу, ти, сос*нок, чого їй погрожуєш? Ролики по АТВ (канал, що вважається підконтрольним Маркову) пустимо. І там же будемо качати тему про його безграмотність… І ще можна взяти прослушку Гончаренківську. У нас же накопичилося матеріалу за півтора місяці його розмов. Треба змонтувати з неї його розмови з Ольжич, з матами, лайкою, погрозами”, – нібито пише Петров Уралову.

Переписка щодо провокації за участі журналістки Ольжич

У відповіді на цей лист політтехнолог нібито схвалює концепції провокації проти Гончаренка:

“Чудова ідея. Ти не проти, якщо Алінка трохи постраждає від “відморозків Гончаренка”? Пару синців їй поставимо, тільки щоб вона нічого не знала. Потім хай скаже, що була вагітна і в неї стався викидень через Льошика. Він ніколи у нас від цього не відмиється. Платимо за звичайним тарифом. Ігорю (Маркову) дуже подобається ця ідея”.

За кілька тижнів до цього в Одесі дійсно спалахнув скандал навколо нібито погроз Гончаренка на адресу журналістки у фейсбук-переписці. У штабі кандидата тоді заявили, що ці листи були написані з несправжнього аккаунта, і це є роботою рук штаба Маркова.

Інформаційна політика штабу Маркова, якщо вірити файлам, полягає у поширенні неправдивої інформації про опонента через підконтрольні ЗМІ. У цьому епізоді пропонується “знайти двох якихось придурків”, які мають розповісти на камери, що Гончаренко змушував їх роздавати фальшиві агітки
У цьому файлі йдеться про оцінку щтабом самого кандидата і про те, що “бабусь” легко купити продпайками
Тут, ймовірно, йдеться про затвердження інформації про Маркова, яка має вийти у підконтрольному ЗМІ

Серед викладених файлів на сайті також міститься нібито переписка Уралова з ще одним кандидатом по 133 округу, самовисуванцем Вадимом Чорним, який нібито намагається отримати гроші в обмін на підтримку Маркова.

Якщо вірити переписці, кандидат по 133 округу Чорний пропонує штабу Маркова свої послуги з “нейтралізації” їхнього ворога Гончаренка. Уралов, судячи з записів, не проникся цією ідеєю

Одним з найцікавіших епізодів на сайті “Уваровлікс” є нібито його переписка з давнім соратником Віктора Медведчука Олександром Грановським про політичну підтримку.

“Ігор днями зустрічався з ВВМ (Віктором Медведчуком). Той підтвердив загальну концепцію. Не пізніше 15 року все зміниться, а цього п*ра заженемо до його кенгуру у Межигір’я, а поки – збираємо групу у Раді”, – нібито йдеться в одному з листів Уралова.

Серед файлів UvarovLeaks є епізод переписки Уралова з Петровим про Медведчука. Колаж Мустафи Найема
Один з найбільш обговорюваних в інтернеті епізодів – про “проект Україна”

У штабі Віктора Медведчука співпрацю з Ураловим спростовують. Керівник інформаційного-аналітичного відділу руху “Український вибір” Олена Маркосян у коментарі “Українській правді” заявила: “Віктор Медедчук та Ігор Марков не зустрічалися і не вели жодних переговорів. І сам Семен Уралов не працює ні в структурах, ні в проектах пана Медведчука”.

“Це політика, дєтка”

У коментарі “Українській правді” сам Уралов підтвердив, що досі не має доступу до власної пошти і аккаунту у Фейсбуці і вважає, що їх зламали люди Гончаренка.

Він стверджує, що частина файлів на сайті Uralovleaks – підробка, проте не уточнює, які саме.

“Я не маю жодного відношення до Uralovleaks, і все, що після 2 вересня було опубліковано, це інформація, до якої я не маю відношення”, – сказав він.

Політтехнолог Маркова Семен Уралов. Фото “Думская”

На питання, чи належить йому переписка, яка датована до 2 вересня, Уралов відповів:

“Мені складно сказати, бо я не контролював… Мені колеги дзвонили і казали, що їх переписка опублікована. Я не можу визначити справжність чи несправжність, тому що я не можу отримати доступ до свого аккаунту”.

“З останніх повідомлень, датованих серпнем, є частина, які я дійсно пам’ятаю, а частина – відвертого фейка. Такі речі робляться не просто так. Ти щось ламаєш, щось там знаходиш, а потім починаєш малювати картину маслом”, – додав він.

Уралов також відкинув свою причетність до провокації проти Гончаренка за участі журналістки і стверджує, що не співпрацює зі штабом Медведчука.

“Я спілкуюся з великою кількістю українських політиків, беру інтерв’ю, експертне спілкування…”, – сказав він.

Політтехнолог Маркова вірить, що провокацію проти нього інспірували у штабі Гончаренка, а здійснив друг кандидата, голова Інтернет-партії України Дмитро Голубов.

“Я підозрюю пана Голубова, тому що це людина Гончаренка, вони публічно разом з’являються і тому що він був помічений у подібного роду діях. Я проконсультувався з хакерами, і вони сказали, що це дуже схоже на його стиль”, – сказав Уралов.

У свою чергу Голубов не здивувався звинуваченням Уралова і сказав у коментарі “Українській правді”, що повністю підтримує “дії невідомих хакерів, тому що інформація, яку отримала громадськість, говорить про набагато більше злочинів, які вони роблять і планують зробити у майбутньому”.

На питання, чи не є він сам одним з цих загадкових хакерів, Голубов відповів:

“Як будь-яка порядна людина, я поступив би так само з федерастами, як ці невідомі хакери Гончаренко мій друг, і коли його ображають, я дуже злюсь”.

Друг Гончаренка, голова Інтернет партії України Дмитро Голобов. Фото з сайту партії

Під час розмови Голубов не стримував сміху і висловив переконання, що на Uralovleaks з’являтиметься “ще дуже багато цікавих матеріалів”.

Сам кандидат Олексій Гончаренко назвав інформацію про свою причетність до “зливу” переписки політтехнолога Маркова “повним абсурдом”.

“Будь-яке звинувачення треба чимось довести. Голубов дійсно мій друг, але всі ці звинувачення… Знаєте, після того, як пан Уралов звинуватив мене у тому, що я агент ЦРУ лише тому, що я знаю англійську мову і спілкувався нею з дипломатом, ясно, чому він тепер звинувачує у зломі свого ящика. Тому що він бачив комп’ютер у мене в руках, напевно. Так, у мене є комп’ютер в руках і Голубов мій друг, але висновки з цього – зовсім інші”, – сказав він.

На питання, кому ж, крім нього, могла бути вигідна така контратака на Маркова, Гончаренко відповів:

“Ми не здійснювали жодних контратак, ми живемо за принципом: Хто посіє вітер, той пожне бурю. В їхньому випадку так і вийшло. Мабуть, їхні фейкові переписки у Фейсбуці привернули увагу якихось людей, робін гудів. Я думаю, це вигідно всьому українському суспільству – трохи привідкрити очі на те, що відбувається в українській політиці”.

Олексій Гончаренко. Фото “Думской”

Свій конфлікт з однопартійцем і губернатором Матвійчуком Гончаренко коментувати відмовляється.

“Губернатор є головою обласної організації Партії регіонів, з’їзд Партії регіонів мене офіційно висунув у кандидати. Я вважаю, що губернатор як добропорядний член Партії регіонів має підтримувати мою кандидатуру. А що там далі відбувається, я не знаю. Я прочитав деякі неприємні речі, але поки хотів би утриматися від коментарів, тому що мені це все не до кінця зрозуміло”, – сказав він.

Найоригінальніше ж оцінив те, що сталося, ще один кандидат по 133 округу Вадим Чорний, який також фігурує у переписці Уралова.

Ще один кандидат по 133 округу, який, якщо вірити переписці Уралова, пропонував свої послуги штабу Маркову, щоб “дружити проти” Гончаренка. Фото “Думской”

“Як не дивно, я цілком позитивно ставлюся до зламу пошти Уралова. Як кажуть: “Це політика, дєтка”. Тут немає правил. І те, що виклали мою з ним переписку, мене аніскільки не бентежить – я завжди веду листування, виходячи з припущення, що вона вилізе назовні. Стара звичка”, – написав він у своєму Facebook.

Над Тернополем розбризкували хімічні речовини (відео)

Кандидат в народні депутати Тарас Пастух потрапив до лікарні з травмою хребта