Міський голова Сергій Надал підтримав Віталія Максимова!

Поділитися

Міський голова Сергій Надал підтримав ініціативу Віталія Максимова повернути тернополянам скасовані поїзди

У четвер, 6 вересня, кандидат по мажоритарному округу м. Тернополя Віталій Максимов зустрівся із міським головою Тернополя Сергієм Надалом. Головне питання, яке підняв «УДАРівець» перед мером міста, – це проблема скасування нічних потягів через Тернопіль, яка загострилася з початком навчального року.

Ще на початку літа Віталій Максимов став першим (і досі – єдиним) тернопільським політиком, котрий підняв питання повернення жителям міста скасованих «Укрзалізницею» нічних потягів до Києва та Харкова. «Я не хотів би назвати це політичною чи передвиборчою  діяльністю, – сказав тоді кандидат. – Мене болить, як тернополянина і патріота свого міста, що тисячі людей страждають від відсутності потягів, а ніхто цього не бачить і не вирішує».

У серпні Віталій Максимов зустрівся з цього приводу із начальником ВП “Тернопільська дирекція залізничних перевезень” Віталієм Савчуком. Як повідомив залізничник, ще у травні було ліквідовано 14 поїздів, що курсували через Тернопіль. Причина такого кроку влади – бажання зняти з експлуатації застарілі вагони та запустити нові поїзди «Хюндай». Однак, зробивши перший крок, до другого так і не дійшли – імпортні потяги не виправдали себе ні ціною, ні якістю. Відтак тернополяни залишилися без важливого залізничного сполучення із Києвом та Харковом і змушені для того, щоб дістатися на Схід країни, вирушати на Львівський вокзал.

Віталій Савчук також повідомив Віталію Максимову, що він особисто звертався з листом і

до голови облдержадміністрації В. Хоптяна, і до голови обласної ради О. Кайди, аби ті допомогли відновити сполучення Тернополя з Києвом та Харковом, однак донині відповіді не отримав, як і будь-якої реакції на своє звернення.

– Я ще раз змушений констатувати, наскільки байдужий наш край для своїх перших осіб – О. Кайди та В. Хоптяна, – сказав Віталій Максимов після зустрічі із В. Савчуком. – Адже ці чиновники дуже часто їздять до столиці, але для цього користуються службовими автомобілями, тому як дають собі раду прості тернополяни, їх абсолютно не цікавить. Мені відомо, що в інших містах України, де губернатор разом із депутатами звернулися до уряду з проханням повернути їм скасовані потяги, влада пішла їм назустріч. Соромно, що не тільки місцеві чиновники, а й наші народні депутати навіть пальцем не поворухнули, щоб якось вирішити питання із потягами. А там, де влада дбає про свою громаду, проблеми із залізничними перевезеннями вже не існує! 

«Тоді я направив три звернення з проханням допомогти повернути тернополянам нічні потяги до Києва і Харкова – на ім’я губернатора, голови обласної ради та керівника «Укрзалізниці», – розповів Віталій Вікторович міському голові Тернополя. – На сьогодні отримав лише одну відповідь – від першого заступника голови обласної ради, у якій він просто «перенаправив» питання на нижчі інстанції. А від облдержадміністрації та керівництва «Укрзалізниці» отримав лише поштові повідомлення про вручення їм моїх листів».

Віталій Максимов звернувся до Сергія Надала з проханням підключитися до вирішення проблеми потягів. «Усі вони – і В. Хоптян, і О. Кайда – люди не місцеві, чужі для Тернополя. Їм байдуже, як страждають жителі міста, котрим треба добратися до столиці чи назад, бо у цих чиновників є дорогі службові машини, – аргументував своє звернення до мера Віталій

Вікторович. – Ви ж, Сергію Віталійовичу, як корінний тернополянин і людина, котра успішно керує нашим містом і дбає про його добробут, не можете залишитися осторонь».

Сергій Надал повністю підтримав ініціативу Віталія Максимова повернути нічні потяги через Тернопіль. Він запевнив «УДАРівця», що готовий допомогти у вирішенні цього питання, а тому найближчим часом спробує організувати спільну робочу зустріч із начальником Львівської залізниці. «Як міський голова, я теж буду звертатися до всіх інстанцій, щоби проблема, яка виникла, була вирішена, – запевнив Сергій Надал. – Я й раніше пробував вирішувати це питання, але спільно із однодумцями це буде зробити набагато легше». Міський голова подякував Віталію Максимову за турботу про місто і звичайних тернополян. «Мені приємно, що в той час, коли з найменшої проблеми всі хочуть зробити велику політику, все ж знаходяться люди, котрі намагаються вирішити дійсно істотні питання, які хвилюють людей», – сказав Сергій Надал. 

Тим часом партія «УДАР» підтримала ініціативу Віталія Максимова на всеукраїнському рівні. Активісти партії Віталія Кличка у всіх областях країни розпочали акцію «Не економте на людях!», під час якої збирають підписи під зверненням до влади з вимогою повернути людям скасовані потяги. «Зручно має бути людям, а не чиновникам-бізнесменам. Вимагаємо враховувати інтереси людей під час формування графіку руху поїздів!» – заявляє «УДАР».

www.maksymov.com.ua

Віце-президентом Федерації футболу України став тернополянин Володимир Мариновський

Тернополяни сплатили до головного бюджету країни 181,7 мільйонів гривень податку на додану вартість