Володимир Петровський передасть молодіжним організаціям краю нову патріотичну збірку

Поділитися

Кандидат разом з Віталієм Кличком долучився до презентації книги у Львові

У Львові в рамках Форуму видавців всеукраїнська газета «День» презентувала своє нове видання: Збірку «БРОНЕБІЙНА ПУБЛІЦИСТИКА», у якій зібрана найкраща українська публіцистика ХІХ-ХХ століть.

До серії загалом увійшло 28 публіцистичних творів 15 авторів: М.Костомарова, М. Драгоманова, П.Куліша, І.Франка, М.Хвильового, Є.Маланюка, О.Ольжича, У.Самчука, Л.Юркевича, П.Григоренка, Ю.Шевельова, І.Лисяк-Рудницького, В.Липинського, В.Стуса та І.Багряного. У газеті «День», яка вже не перший рік видає цікаві книжкові новинки, упевнені, що сама поява «Бронебійної публіцистики» на книжковому ринку допоможе зміцнити національну самоідентифікацію українців у непрості часи.

 

Видання серії відбулося за підтримки лідера партії «УДАР» Віталія Кличка. Політик підтримав видання, а його соратники дбають про потрапляння цих книг до читача. Перші ж примірники збірки для молодіжних організацій Тернопільської області вже замовив кандидат у народні депутати по 165 виборчому округу Володимир Петровський.

«Книги з серії «Бронебійна  публіцистика» мають стати настільними для кожного політика, громадського діяча та й просто активного громадянина. Тут зібрана основа, фундамент новітнього світогляду українського патріотизму», – каже Петровський.

Зізнається: улюбленим з авторів у цій серії є Олег Ольжич.

«Поет, науковець, націоналіст, –  людина, яка долучилася до формування нового героїчного мислення в українській громаді. Завдяки йому українці почали позбуватися комплексів провінційності та меншовартості, які, на жаль, досі заважають нашому поступу. Хочу подарувати ці книги юнацьким бібліотекам та молодіжним організаціям. Нехай цей невеликий внесок сприяє формуванню нової національної еліти, без якої Україна не зможе відбутись як держава», – відзначив Петровський.

 

Віталій Кличко, який завітав на форум, високо оцінив реальні справи своїх соратників, які спрямовані на розвиток національної свідомості.

«Популяризувати національний, культурний продукт реальними справами – одне з основних завдань нової генерації українських політиків. Маємо інвестувати в майбутнє, а значить – у освіту молоді. І саме по «твердинях відсталості»  завдасть удару нова книжкова серія «Бронебійна Публіцистика», – переконаний Кличко

Лариса Івшина, головний редактор газети «День», автор ідеї видання, каже: «У часи, здавалося б, перевиробництва інформації українці зіткнулися з гострим дефіцитом свого, якісного, інтелектуального. Є чимало людей, яким потрібні розумні співрозмовники. Є багато мудрих книжок, яким потрібні читачі. А між ними – відчуття якоїсь стіни – ніби берлінська «переїхала». Серія «Бронебійна публіцистика» – для того, щоб розумний читач не мав жодного шансу розминутися зі своїми розумними попередниками».

 

Як Олексія Кайду врікають

Віталій Максимов підписав публічну декларацію зобов’язань кандидата перед громадою міста