Агітація на межі фолу

Поділитися

Місто Тернопіль, округ №163, все ближче до дня виборів заповнює зовнішня агітація. Наскільки це правомірно – в коментарі юриста.

18 жовтня до ГМ ОПОРА звернулося одразу декілька тернополян, а також журналісти, які попросили прокоментувати наскільки в рамках закону знаходиться політична агітація, яку інтенсивно по обласному центрі розвішують представники ВО «Свобода», а також ВО «Батьківщина». Питання виникло через те, що агітаційні матеріали, особливо «Свободи, були розвішані вздовж доріг та безпосередньо біля пішохідних переходів, що на думку тернополян може відволікати учасників дорожнього руху.
 
Тернопіль
 
Тернопіль
 

Тернопіль

Правомірність розміщення цієї агітації прокоментував юрист ОПОРИ Валерій Корнійко:

– Щодо агітматеріалів на огорожах, це питання не стільки виборчого законодавства, як законодавства про рекламу. Відповідно до ст. 16 ЗУ Про рекламу Розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад. Розміщення зовнішньої реклами у межах смуги відведення автомобільних доріг проводиться відповідно до цього Закону за погодженням з органами державного управління автомобільними дорогами або їх власниками та відповідними державними органами з безпеки дорожнього руху.

Тому чи є це порушенням чи ні залежить від того чи є відповідні дозволи та погодження.

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

Аукціон небаченої щедрості від Надії Хоптян

Новий псевдобюлетень проти кандидата-мажоритарника