Боротьба проти «УДАРу» дійшла апогею

Поділитися

Прес-служба Тернопільської обласної організації партії «УДАР» повідомляє, що 25 жовтня на бульварі імені Тараса Шевченка, 23 стався неприємний інцидент, а саме о 12.30 невідомими особами поширювалися матеріали передвиборчої агітації на користь ВО «Свобода» та висунутих нею кандидатів у народні депутати України та проти Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» (газета «Народний трибунал» без будь-яких вихідних даних і газета «Галицько-волинський вісник»). Дані матеріали містять недостовірні відомості про Політичну партію «УДАР Віталія Кличка», зокрема про кандидата в народні депутати по 164 одномандатному виборчому окрузі Віталія Ломаковича, який є головним конкурентом свободівця Михайла Головка. Друковані матеріали виготовлені без передбачених ч.7 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» відомостей, з чого можна зробити висновок про те, що їх примірник не надавався у Центральну виборчу комісію, згідно з вимогами ч.6 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», а також висновок про те, що виготовлення цих матеріалів не оплачувалось за рахунок ВО «Свобода» чи висунених нею кандидатів в одномандатних виборчих округах. Наведені факти свідчать про порушення вимог ч.7, 8 ст.68, ч.5, 7 ст.69, ч.7 ст.73 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

 

З цього приводу голова обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Ігор Побер подав заяву до правоохоронних органів і в окружну виборчу комісію 163 одномандатного виборчого округу. Наведені вище дії містять як адміністративні порушення, так і діяння, що кваліфікуються як злочини згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

«На жаль, представники демократичних сил упродовж виборчого періоду не дотримуються підписаної угоди у січні 2012 року про взаємне непоборювання. Особи, що займалися розповсюдженням антиударівських газет, замкнулися в приміщенні громадської організації «Твереза Тернопільщина», яка ‎надана в безоплатне користування Михайлу Головку. Газети, які вже були винесені для розповсюдження, вилучені правоохоронцями, як і ті, які були виявлені поблизу приміщення, де переховуються фігуранти інциденту. Олексій Кайда (голова Тернопільської обласної ради і кандидат у народні депутати по 163 виборчому окрузі), який прибув на місце події, спершу повідомив, що це справді продукція ВО «Свободи», яку вони збиралися здати на макулатуру. Та через півгодини він заявив, що це газети «УДАРу», які закинуті в їхній офіс представниками нашої політсили. Це виглядає дещо незв’язно і нелогічно, якщо врахувати те, що вони замкнулося і вже протягом восьми годин не покидають приміщення свого офісу і не допускають туди ні правоохоронців, ані своїх одно партійців, які закидають їм через балкон продукти харчування. Він також одразу вигадав історію про те, що затримано агітаторів «УДАРу» з ножем та сльозоточивим балоном у Микулинцях, де лідирує наш кандидат Микола Люшняк. Після його заяви ця абсурдна інформація почала з’являтися на місцевих сайтах. Однак питання про те, хто і з якою метою планував розповсюджувати контрагітацію – наразі не відомо, адже свободівці всіма можливими способами відмовляються від своєї причетності до цієї події. Та, попри це, вони намагалися спровокувати представників «УДАРу», юристів, правоохоронців і мене особисто, поводячись відверто по-хамськи. А уже приблизно о 17 годині присутні молоді люди в приміщенні ГО «Твереза Тернопільщина» пробували спалити друковану продукцію на балконі. Свідками цього було чимало людей, які на той момент перебували у арт-кафе «Коза», над яким якраз розташований балкон приміщення, де перебувають винуватці інциденту. Після приїзду команди пожежної служби свободівці заявили, що вони невдало курили на балконі. Друзі, робіть свої висновки про те, що відбулося. Вражений цинізмом і брехнею наших «колег» по опозиції», – заявив Ігор Побер. 

Окрім того, цього ж дня на офіційному сайті ВО «Свобода» було розміщено інформацію, яка не відповідає дійсності. Зокрема про те, що начебто «25 жовтня в селі Жолобки Кременецького району Тернопільської області кандидат у народні депутати від партії «УДАР» у виборчому окрузі №164 Віталій Ломакович побив агітаторів». За свідченнями правоохоронних органів, ця інформація є недостовірною. Також свободівці повідомили, що «25 жовтня в селі Великі Бережці Кременецького району група охоронців-«ударівця» разом із Ігорем Побером здійснила напад на агітаторів від об’єднаних сил опозиції і викрала понад 4 тисячі примірників газети ВО «Свобода», що є абсолютної нісенітницею, оскільки в цей час голова обласної організації перебував в Тернополі і на очах півтисячі свідків спіймав людей, які роздавали агітацію проти «УДАРу». Таке враження, що колеги по опозиції, перебуваючи в передвиборчій агонії, не гребують жодними засобами у боротьбі навіть щодо своїх колег із демократичного табору. Особливий цинізм спостерігається в заяві ВО «Свобода» щодо того, що ударівці мали на меті вилучити оргтехніку із робочих кабінетів цієї політичної сили. Це попри те, що свідками інциденту було кілька сотень тернополян, які спостерігали за відвертим хамством представників ВО «Свобода» і намаганням забрати газети «Народний трибунал» і «Галицько-волинські відомості» у правоохоронців.

Та гостра ситуація у Тернополі не поодинока, подібні інциденти мали місце у інших містах. Для того, аби ударівці не мали змоги відстояти себе, було здійснено DOS-атака на регіональні та центральний сайт політичної організації. 

Прес-служба Тернопільської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Начальнику Тернопільського МВ УМВС

України в Тернопільській області

Хілюку Олександру Борисовичу

 

Кандидат у народні депутати України

по багатомандатному виборчому округу

від Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Побер Ігор Миколайович

вул.Чорновола, 1а, м.Тернопіль, 46001

 ЗАЯВА

 25 жовтня 2012 року, близько 12 год. 30 хв., невідомими особами поширювались матеріали передвиборної агітації за ВО «Свобода» та висунутих нею кандидатів у народні депутати України та проти Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». Дані матеріали містять недостовірні відомості про Політичну партію «УДАР Віталія Кличка». Друковані матеріали мають характер періодичного видання, що вбачається з факту їх нумерації, виготовлені не за рахунок виборчого фонду ВО «Свобода» чи висунених нею кандидатів в одномандатних виборчих округах, в тому числі з порушенням вимог ч.7, 8 ст.68, ч.5,7 ст.69, ч.7 ст.73 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Наведені вище невідомі особи, відразу після виявлення вчинених ними протиправних дій, зайшли в офіс, що знаходиться за адресою бул.Шевченка, 23 (на другому поверсі) м.Тернопіль та закрили вхідні двері зсередини, з метою уникнення контакту з працівниками правоохоронних органів, представниками громадськості та журналістами.

 

Наведені вище дії містять склади як адміністративних проступків так і діянь, що кваліфікуються як злочини згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

Враховуючи наведене вище, прошу встановити винних осіб у вчиненні вказаних вище протиправних дій та притягнути їх до передбаченої законом відповідальності.

 

25 жовтня 2012 року

 

АКТ
про виявлення порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України»

 

 

Дата і час складення:«25 жовтня 2012 року

12 год. 30 хв.

  Місце складення: м.Тернопіль, бул.Шевченка, 23

 

 

Цей акт складено мною, Уповноваженою особою Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Репіленком Валерієм Борисовичем (посвідчення №УП-1583 від 16.08.2012р.), проживаю за адресою: вул..Клима Савури 7/38, конт. тел.: (098) 1028582, у присутності наступних осіб:

1) Побер Ігор Миколайович, який проживає за адресою: вул..У.Самчука, буд.33, кв.17; конт. тел.: (067) 2087337;

2) Боєчко Галина Дмитрівна, яка проживає за адресою: смт.В.Бірки, вул..Кармелюка, 18; конт. тел.: (067) 2685571.

 

про те, що 25 жовтня 2012 року о «12» год. «30» хв. під час було виявлено порушення Закону

України «Про вибори народних депутатів України», а саме: невідомими особами поширювались матеріали передвиборної агітації за ВО «Свобода» та висунутих нею кандидатів у народні депутати України та проти Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». Їх поширення мало місце зокрема на  бульварі Шевченка в місті Тернопіль. Дані матеріали містять недостовірні відомості про Політичну партію «УДАР Віталія Кличка». Друковані матеріали виготовлені без передбачених ч.7 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» відомостей, з чого можна зробити висновок про те, що їх примірник не надавався у Центральну виборчу комісію, згідно з вимогами ч.6 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», а також висновок про те, що виготовлення цих матеріалів не оплачувалось за рахунок ВО «Свобода» чи висунених нею кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Наведені факти свідчать про грубе порушення вимог ч.7, 8 ст.68, ч.5, 7 ст.69, ч.7 ст.73 Закону України «Про вибори народних депутатів України»

Акт складено у 2 примірниках, що мають однакову юридичну силу*.

 

Підписи:

Уповноважена особа Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Репіленко Валерій Борисович (посвідчення №УП-1583 від 16.08.2012р.)         

 

 

 

 

 

 

В.Б.Репіленко

   

(підпис)

 

(прізвище, ініціали)

Особи, які засвідчили факт порушення:       І.М.Побер
   

(підпис)

 

(прізвище, ініціали)

        Г.Д.Боєчко
   

(підпис)

 

(прізвище, ініціали)

 

 



 

Кандидат у народні депутати України

по багатомандатному виборчому округу

від Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»                             Побер Ігор Миколайович

Окружна виборча комісія 163 одномандатного виборчого округу

 

Уповноважена особа Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Репіленко Валерій Борисович (посвідчення №УП-1583 від 16.08.2012р.)

 

ЗАЯВА

 

25 жовтня 2012 року, близько 12 год. 30 хв., невідомими особами поширювались матеріали передвиборної агітації за ВО «Свобода» та висунутих нею кандидатів у народні депутати України та проти Політичної партії «УДАР Віталія Кличка». Їх поширення мало місце зокрема на  бульварі Шевченка в місті Тернопіль. Дані матеріали містять недостовірні відомості про Політичну партію «УДАР Віталія Кличка». Друковані матеріали виготовлені без передбачених ч.7 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» відомостей, з чого можна зробити висновок про те, що їх примірник не надавався у Центральну виборчу комісію, згідно з вимогами ч.6 ст.69 Закону України «Про вибори народних депутатів України», а також висновок про те, що виготовлення цих матеріалів не оплачувалось за рахунок ВО «Свобода» чи висунених нею кандидатів в одномандатних виборчих округах. Наведені факти свідчать про порушення вимог ч.7, 8 ст.68, ч.5, 7 ст.69, ч.7 ст.73 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Наведені вище дії містять склади як адміністративних проступків так і діянь, що кваліфікуються як злочини згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

Враховуючи наведене вище, керуючись ст.31, ч.7, 8 ст.68, ч.5, 7 ст.69, ч.7 ст.73 Закону України «Про вибори народних депутатів України»,  прошу:

– розглянути дану заяву;

– перевірити викладені обставини;

– вжити відповідних заходів реагування на дане порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» та дій щодо притягнення до відповідальності винних суб’єктів.

 

Додаток:

  1. Примірник матеріалів передвиборної агітації.
  2. Акт про порушення виборчого законодавства.
  3. Копія заяви до Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області від 25.10.2012р.
  4.  Копія посвідчення.

 

25 жовтня 2012 року

 

 

Уповноважена особа Політичної партії «УДАР

(Український Демократичний Альянс

за Реформи) Віталія Кличка»                                                                      В.Б.Репіленко

 

Кожен ваш голос вирішуватиме долю України

Прокуратура Тернополя взялась за справу “з душком”