Голова обласної ради вимагає від керівництва держави виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери

Поділитися

Олексій Кайда звернувся до Президента України В.Януковича, Прем’єр-міністра України М.Азарова, голови Верховної Ради України В.Литвина з відкритим листом щодо фінансового забезпечення потреби в коштах на виплату заробітної плати працівникам соціально-культурної сфери та розрахунків за енергоносії.

Текст подається повністю:

 

                                                                                        Президенту України

                                                                                        Януковичу В.Ф.

 

                                                                                        Прем’єр-міністрові України

                                                                                        Азарову М.Я.

 

                                                                                        Голові Верховної Ради України

                                                                                        Литвину В.М.

 

Щодо фінансового забезпечення потреби  в коштах на  виплату  заробітної плати  працівникам соціально  –  культурної   сфери, що   утримується   за   рахунок  місцевих    бюджетів   області, та розрахунків за енергоносії                                       

                                         ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

 

Ситуація, яка склалася на даний час із забезпеченням в повному обсязі потреби в коштах на виплату заробітної плати, відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці в бюджетній сфері Тернопільської області та розрахунків за енергоносії, викликає велике занепокоєння щодо забезпечення економічної та соціальної стабільності в області.

Встановлені Кабінетом Міністрів України розрахункові обсяги видатків місцевих бюджетів області, а, отже, міжбюджетні трансферти (дотація вирівнювання) на 2012 рік, забезпечують потребу у коштах на оплату праці з нарахуваннями та оплату енергоресурсів лише на 9-10 місяців поточного року.

Особливо напружена обстановка складається в установах культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, а також в апаратах сільських, селищних та міських рад.

За інформацією керівників органів місцевої влади, брак коштів на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ області до кінця 2012 року складає 174,9 млн.грн. (по органах місцевого самоврядування – 9,7 млн.грн., закладах освіти – 80,1 млн.грн., установах охорони здоров’я – 56,4 млн.грн., закладах культури – 16,2 млн.грн., установах соціального захисту населення – 9,1 млн.грн.) та на оплату енергоносіїв –  39,0 млн.грн.

Враховуючи означене, депутати на сесії Тернопільської обласної ради  23 жовтня 2012 року ініціювали прийняття звернення до центральних органів державної влади про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» з метою виділення додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів Тернопільської області.

Вважаю за необхідне акцентувати увагу на тому, що питання щодо забезпечення потреби в коштах на виплату заробітної плати працівникам соціально-культурної сфери та розрахунків за енергоносії є одним із першочергових і невідкладних.

Тому вимагаю від центральних органів державної влади вжити термінові заходи щодо його вирішення.

        Голова

Тернопільської обласної ради                                              О.П.Кайда

 

Які бувають ключі і замки: цікавий ракурс

«Свобода» пікетувала «Епіцентр» проти незаконних дій провладного кандидата Гереги