Інтернет-тероризм у Тернополі: як сайт «Про все» переміг хакерів кандидатів у народні депутати

Поділитися

23 вересня о 16 годині на тернопільську інтернет-газету «Про все» розпочалася масована дос-атака. Редакція нашого порталу розцінює дос-атаку, яка триває й нині, як прояв тиску і непрямої цензури на ЗМІ напередодні і під час виборів, намагання заблокувати роботу незалежного сайту – як фільтрація інформаційного поля від «непідконтрольних» інтернет-порталів.

24 вересня о 15 годині дос-атаку було тимчасово подолано. У ній брали участь 384 комп’ютери. «Досили» з 500 айпішок. Адміністратори нашого сайту відслідковували айпі адреси зловмисників та блокували їх. Атака хакерків зупинилась, коли технічна служба «Про все» заблокувала 1100 айпішок. Проте, вже за пів години терористична атака видозмінилась і посилилась у кілька разів. Хакери, які не дозволяли повноцінно працювати інтернет-газеті “Про все”, напевно, зазнали  різкої критики з боку свого замовника, оскільки адміністратори нашого сайту доволі успішно з ними боролись.

Навіть під час дос-атаки на «Про все» наш веб-портал переглянути 23 жовтня  2045 читачів. Тому зловмисниками було залучено “важку артилерію” – наш 100 мегабітний канал забили потоком у 300 мегабіт. У дос-атаці взяло участь понад 10 тисяч 900 комп”ютерів. Щосекунди хакери проводили до 6 тисяч з’єднань і відбувалось понад 200 тисяч процесів!
Оскільки більшість потужних інформаційних сайтів працювали у Тернополі під час виборів,  ми схильні вважати на основі тих даних, якими володіємо, що нашу роботу намагалися заблокувати кілька кандидатів в нардепи, котрі образилися за критичні публікації щодо їхньої діяльності. Більше того, ми щиро раді, що жоден із замовників не отримав належної підтримки у виборців і не матиме мандата народного депутата України.

Після аналізу географії хакерських атак, було прийнято рішення заблокувати закордонний трафік у зв’язку з тим, що 85% комп’ютерів, котрі брали участь в атаці були розташовані за кордоном.

 Цифри для роздумів

366 гігібайт віддав сайт «Про все» протягом 10 годин 25 жовтня

Трафік хакерів був доволі потужний на викачку: якщо «Про все» займає 2 Гбайти, то за добу наш веб-ресурс повністю «скачали» майже 200 разів.

25 жовтня інтернет-газету «Про все» переглянули 838 читачів, а у день виборів – 28 жовтня – 517.

 Від редакції

Журналісти, редактори, рекламні агенти та блогери інтернет-газети «Про все» щиро дякують адміністраторам нашого сайту за важку працю протягом 5 діб, креативні підходи у боротьбі з дос-терористами, силу  духу і почуття гумору, яке не дозволило «зав’янути» усім «провсешникам».

Найвеселіше: і хоч сьогодні триває дос-атака, нас переглянуло уже понад 1300 читачів.

http://catalog.i.ua/stat/57609/visits/30

“Наша Україна” зібрала найкращий “врожай” на Тернопільщині

Брати і сестри українці!