Кличко зніме Люшняка і Ваврика на користь Апостола і Стойка?

Поділитися

Партія «УДАР» визначила округи, де готова зняти своїх кандидатів і підтримати висуванців від «Батьківщини» та опозиційно налаштованих кандидатів-самовисуванців.

На Тернопільщині, ймовірно, Віталій Кличко зніме з теребовлянського округу Миколу Люшняка, який значно поступається по рейтингу кандидату в нардепи від об’єднаної опозиції  Михайлу Апостолу, а по чортківському округу №167 ударівець Ваврик зніме свою кандидатуру на користь Івану Стойку. Натомість, об’єднана опозиція має нібито поступитися місцем на “зборівському” окрузі: Володимир Бойко підтримає ударівця Петровського. Наразі це лише неофіційна інформація. Керівник штабу об’єднаної опозиції Василь Деревляний в розмові з журналістом “Про все” заявив, що з потенційними тушками УДАРу вони навіть за стіл переговорів сідати не будуть.

Не зрозуміла також й доля обласного центру, де “воюють” свободівець Олексій Кайда та ударівець Віталій Максимов. Рейтинги обидвох кандидатів тут практично рівні. Можливо, їх і залишать до завершення виборів. Як відомо, свободівці не згідні співпрацювати з УДАРівцями.

У прес-службі партії «УДАР Віталія Кличка».”Про все” повідомили, що  «УДАР» дійсно пропонує «Батьківщині» зняти своїх кандидатів в округах, де за результатами вивчення громадської думки кандидати від «УДАРу» мають вищу підтримку, ніж кандидати від інших опозиційних партій. Крім того, в низці округів «УДАР» пропонує терміново протягом першого тижня жовтня спільно з іншими опозиційними партіями провести соціологічні дослідження, щоб визначити єдиного кандидата, який зможе перемогти у висуванця влади, поінформували в прес-службі. «Ми з самого початку, керуючись принципом непоборювання, пропонували колегам по опозиції об’єднати зусилля на мажоритарних округах і визначити єдиного кандидати від опозиції. Адже головне тут – не амбіції політичних лідерів і політичні змагання, які можуть закінчитися безперспективно, а те, щоб не залишити шансів провладним кандидатам перемогти в мажоритарних округах – з усіма їхніми ресурсами: адміністративним, грошовим і репресивним», – зазначив лідер партії Віталій Кличко під час спілкування з журналістами у Центрі Східних досліджень у Варшаві, де він виступав перед експертами інституту, представниками ЗМІ та неурядовими організаціями на тему: «Зовнішні та внутрішні виклики України». На цю тему: Кличко ще бачить можливості для узгодження єдиних кандидатів по мажоритарці На переконання В.Кличка, якщо зараз вдасться вийти на такий формат узгодження дій з «Батьківщиною» щодо мажоритарних округів, а також спільно проконтролювати хід голосування і підрахунок голосів, то це і стане запорукою перемоги опозиції на парламентських виборах.

Колиска майбутніх лісів

Віталій Кличко у Тернополі: невідомі факти напередодні приїзду