Міліціонери затримали чотирьох неповнолітніх за наругу над могилами

Поділитися
    Гарячими слідами правоохоронці затримали чотирьох неповнолітніх тернополян, які понівечили гранітні пам’ятники та хрести, розтрощили огорожі і залишили сміття, серед якого пляшки з-під спиртного, на могилах сільського цвинтаря в Гаях Гречинських Тернопільського району.
Повідомлення про наругу над могилами чергові Тернопільського райвідділу міліції отримали 8 жовтня. Вже наступного дня правоохоронці затримали чотирьох 16-річних вандалів: трьох хлопців – учнів коледжу та дівчину – вихованку духовного закладу. Загалом, молоді люди понівечили чотири могили, а пачки з-під цигарок і пляшки з-під горілки свідчили, що неповнолітні вандали скоїли це в нетверезому стані.
Того дня, як розповіла співучасниця злочину, разом із товаришами вони придбали в магазині літр оковитої і вирішили розпити її на цвинтарі. Коли пляшки уже спорожніли, двоє юнаків почали ногами трощити надгробні пам’ятники. Дівчина пробувала їх зупинити, однак хлопці не зважали. Усе, що відбувалося, неповнолітня зловмисниця на прохання парубків фотографувала на телефон. З цвинтаря підлітки рушили до лісу, трохи погрілись біля багаття і повернулися додому.
Зі слів дівчини, ще донедавна вона була представником однієї із молодіжних субкультур. Власне й через це, як зізнається, мати й відправила її на навчання до духовного закладу. На запитання, чи шкодує вона про скоєне дівчина відповіла, що їй просто соромно за товаришів, адже сама могили не оскверняла.

Долю юних вандалів вирішить суд, адже за фактом наруги над могилами порушено карну справу за статтею 297 Кримінального кодексу. Неповнолітнім загрожує обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років.

Юрій Олійник із 37% очолив рейтинг в Тернополі

Сезон грипу 2012-2013 на Тернопіллі