Міська влада планує творити нове обличчя Тернополя

Поділитися

Виставку дипломних робіт учасників українсько-німецького семінару «Новий громадський форум м. Тернополя з розробкою забудови Холу м. Тернополя» представили в Українському домі «Перемога» 30 жовтня. Захід відбувся за підтримки міського голови Тернополя Сергія Надала та управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

Міський голова Тернополя зауважив, що у травні цього року ми приймали в нашому місті професіоналів містобудівництва з різних міст Європи, які сьогодні представили своє архітектурне бачення майбутнього Сіті-Холу Тернополя. Проекти учасників форуму різноманітні та кожен по своєму особливий. У новій адміністративній будівлі, яка з’явиться у Тернополі повинні знаходитись усі служби міськради, а також громадські організації міста.

«Тернопіль має своє неповторне обличчя, свій стиль. Ми намагаємося знайти якісь родзинки, які можемо розвинути, підсилити і підкреслити. Адже місто відрізняється від багатьох інших міст України і світу. У нас своя історія, у нас своя неповторна географічна особливість, у нас унікальні люди, які творять основу нашої самобутності.

Сьогодні ми маємо творити нове. Бо, на жаль, архітектурна традиція міста була знищена війною. На жаль Тернопіль, яким він був колись, сто чи двісті років тому, як цілісний архітектурний образ — залишився лише на старих світлинах і листівках. Це – неповторна втрата для нашої історії. Але це виклик нашим сьогоднішнім майстрам архітектури і містобудування. Виклик сьогоднішній владі міста. Цей виклик створює для нас можливість реалізувати сміливі задуми і плани.

Сьогодні ми пропонуємо тернополянам виставку архітектурних проектів. Проектів сучасних і навіть ультрасучасних, але в кожному з них творці намагались закодувати дух міста. Дух історії, сьогодення. Дух очікування майбутнього,  адже ми є містом молоді, університетів, а отже – інновацій і пошуків.

Закликаю всіх долучитись до активного обговорення проектів. Адже сучасне місто — це результат роботи всієї громади. Майбутнє міста творимо ми сьогодні», – зазначив Сергій Надал.

За словами міського голови, дана  виставка є першим етапом якісних архітектурних змін у Тернополі.

На Тернопіллі працювало понад півтисячі трудових нелегалів

Як у Тернополі можна буде скласти тестування, щоб поступити в університет