На Тернопільщині притягнули до адміністративної відповідальності за друковану агітацію без вихідних даних

Поділитися
На Тернопільщині зафіксовано чи не перший в області випадок, коли за поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних притягнено до адміністративної відповідальності
Інцидент, який трапився ще в кінці вересня у м. Бережани, як стало відомо ОПОРІ, завершився притягненням до адміністративної відповідальності. Мова йде про поширення серед агітаційних матеріалів за кандидата-самовисуванця Івана Чайківського (округ №165, Зборів), друкованої продукції без вихідних даних. І хоча подібні випадки на терені області є непоодинокими, проте, на підставі саме звернення однієї із небайдужих мешканок області було проведено розслідування співробітниками УМВС й виявлено порушення.
Особа, яка серед офіційної друкованої продукції також поширювала й нелегальну (начебто з власної ініціативи) визнала свою провину, відтак її притягнено до адміністративної відповідальності. Те, що цей випадок стане показовим і повчальним для інших агітаторів – вірити не доводиться – ОПОРА фіксувала та й фіксує появу не лише листівок, але й біл-бордів, на яких не вказано вихідних даних.

На Тернопільщині масові зміни в ДВК за кілька днів до виборів

23 жовтня 2012 р. перестало битися серце народного артиста України Корницького Євгена Петровича