На Тернопільщині масові зміни в ДВК за кілька днів до виборів

Поділитися

В окрузі  № 165, Зборів, й досі не можуть вирішити проблем із складами ДВК. В окремих випадках має місце свідоме саботування праці в комісіях, що призводить до чисельних замін.

ОВК далі отримує заяви від членів ДВК з проханням припинити їхні повноваження. Основною причиною є те, що члени комісій не давали згоди працювати в ДВК, не є членами тих партій та не мають наміру  працювати в дільниці. Також, в ОВК надійшло 4 звернення з Прокуратури Бережанського району, які стосуються  фальшивих заяв щодо праці в ДВК.

Серед інших подібних порушень – заяви від членів ДВК і навіть керівного складу, про те, що вони є держслужбовцями і не можуть працювати в комісіях. Ще суттєвою проблемою на деяких дільницях є відсутність голів в складі ДВК, що не сприяє повноцінній роботі. Зокрема, такою є ситуація на дільниці № 610495 в м. Козова. Як заявили на засіданні ОВК «по всій Козовій шукають комуніста на голову цієї дільниці і не можуть знайти».

Показовою є ситуація, яка виникла в с. Бліх Зборівського р-ну, дільниця № 610450. Тут новопризначений голова ДВК тільки взяв звільнення з роботи, почав працювати і на 2-й день його замінює партія, яка ж його й подала. До того ж замінюють особою, яка не писала заяви і не давала згоди працювати в ДВК й категорично від цього відмовляється.

Ще однією технологією, яка використовується на ДВК є неповідомлення окремих членів про дати засідань, й, відповідно, виключення їх з комісій на підставі «злісних» прогулів.

Переглянувши постанови про дострокове припинення повноважень членів ДВК виборчого округу №165, бачимо, що найбільше замін роблять такі суб’єкти: Патріотична партія України, Українська Морська партія, партія Зелені, Народна Екологічна партія, Соціалістична Україна, Партія “Союз”, Руська Єдність, партія Пенсіонерів України, Солідарність жінок України, Народна ініціатива, партія Угорців України, Аграрна партія України.


Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області

Тернопільщина: Незаконні біл-борди з рекламою депутата-кандидата

На Тернопільщині притягнули до адміністративної відповідальності за друковану агітацію без вихідних даних