На Тернопільщині в дільничих виборчих комісіях почали встановлювати веб-камери спостереження. Технічним боком займається міліція, охороняють – голови сільрад

Поділитися

На Тернопільщині повним ходом відбувається встановлення веб-камер спостереження на ДВК. Цікаво, що норму закону щодо встановлення камер виконують працівники МВС – саме вони прикріплюють камери на дільницях. Натомість, в населених пунктах сільської місцевості розгорнулася жвава дискусія стосовно того, хто все ж таки несе матеріальну відповідальність за техніку, а відтак здійснює охорону приміщень. На семінарі для голів ДВК Теребовлянського району (округ №166, Теребовля), окремі голови звернули увагу, що голови сільських рад вимагають цілодобового чергування, яке б здійснювали працівники сільрад, члени ДВК та міліція.

Ще однією невирішеною проблемою, яка має безпосередній стосунок до цієї ситуації є самі приміщення дільниць. Так, лише по згаданому Теребовлянському району, згідно з інформацією районного відділу Держтехногенбезпеки, два десятки дільниць мають ті чи інші порушення щодо пожежної безпеки. Станом на вересень 2012 р., за невиконання приписів та постанов притягнуто до адміністративної відповідальнсті 6 керівників та посадових осіб.

Відтак, ще до кінця не вирішені питання стосовно приміщень дільниць, а уже виникла нова проблема із охороною встановлених веб-камер. Схоже, що дорога техніка викликала ще одну проблему, яку повинні на місці розв’язати члени ДВК.

Висновок ОПОРИ щодо ініціативи встановлення веб-камер на дільницях можете знайти за посиланням: http://www.oporaua.org/news/1566-opora-ocinyly-zakonodavchi-novaciji-lpro-veb-kameryr-na-dilnycjah

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

Грошова премія вчителям від кандидата. Все офіційно

Хоптян зайняв 9 місце в Україні за порушеннями!