Народний депутат Андрій Давиденко пропонує змусити сучасних латифундистів ділитися прибутками із селянами

Поділитися

Запровадити соціальний внесок для великих сільськогосподарських підприємств вважає за необхідне народний депутат, кандидат у народні депутати України по Теребовлянському виборчому округу Андрій Давиденко.

Про це політик заявив під час зустрічі з мешканцями Теребовлянського району.

«Сьогодні на селі існує велика проблема. Землі обробляють потужні сільгосппідприємства, а тим часом селяни залишаються без роботи. Через це соціальна сфера у занепаді, матеріально-технічна база сільських шкіл вкрай слабка і немає фінансових можливостей, аби її покращити. Тож для того, щоб вирішувати ці питання, для сільськогосподарських підприємств, які орендують земельні паї, потрібно запровадити соціальний внесок. Його розмір має залежати від площі оброблюваних земель. Його формула має бути простою – чим більша площа, тим більший соціальний внесок. Причому, доречно буде зробити це на законодавчому рівні», – зазначив Андрій Давиденко.

Політик розповів, що зараз існує така практика, коли влада «просить» сільгосппідприємства допомогти у вирішенні питань розвитку сіл, але не завжди ці кошти використовують за адресою.

«Деякі посадовці активно працюють над тим, щоб аграрії робили соціальні внески. Але за теперішньої влади ці кошти досить часто осідають в кишенях посадовців і не надходять за адресою. Тому, на мою думку, варто запровадити соціальний внесок на законодавчому рівні з однаково високою мірою відповідальності і для тих, хто сплачує, і для тих, хто їх використовує», – зазначив Андрій Давиденко.

Нагадаємо, раніше народний депутат заявив про необхідність впровадження дотації селянам за здану продукцію. Розробити відповідний законопроект та домогтися його прийняття – один з основних пунктів передвиборної програми Андрія Давиденка.

В’ячеслав Кириленко представив жителям Тернопільщини кандидатів від опозиції

“Донецькі соціологи” знайшли справжніх жінок і чоловіків