Проти лідера теребовлянського виборчого округу Апостола Михайла випустили фальшиву газету “Чесно”

Поділитися

Як відомо, представник об’єднаної опозиції Михайло Апостол зайняв друге місце в Україні серед кандидатів-мажоритарників і перше в Тернопільській області, випередивши навіть колегу по об’єднаній опозиції Олексія Кайду. Саме тому проти Апостола у Теребовлянському, Гусятинському, Бучацькому та Монастириському районах поширюється найбільше компрометуючих матеріалів як в обласній пресі, так і місцевому інформаційному просторі. За неофіційною інформацією, яку вдалось дізнатись «Про все» від місцевих мешканців, найбільше поширенням чорного піару нібито займається штаб діючого народного депутата України, представника Української народної партії Андрія Давиденка, якого підтримує «Наша Україна» та Конгрес української інтелігенції. Саме команді Давиденка найімовірніше належить ідея випуску фальшивого інформаційного бюлетеня «Чесно».

У ньому сконцентрований набір компрометуючих текстів, які штаб розміщав у «Новій тернопільській газеті». Проте, бюлетень надрукований і поширений з порушенням закону. Як вдалось дізнатись «Про все», на поширення брехливої «газетки» було найнято два десятки студентів, які за кілька гривень мали її поширити в кожному селі. Проте, вже у перших населених пунктах місцеві селяни, які симпатизують опозиції, спробували затримати студентів з газетою. Втікаючи, хлопці викинули весь тираж. Але від’їхати їм далеко не вдалось. Місцеві патріоти зупинили авто, змусили хлопців на відеокамеру розповісти де вони взяли це паскудство і хто їм платить гроші за таку чорну роботу.

Заплановано, що відеоматеріал буде оприлюднено у цей четвер під час дебатів між кандидатами Люшняком і Давиденком.

Наразі ж кандидат в народні депутати Михайло Апостол написав заяву в правоохоронні органи.

Прокурору Тернопільській області

Мовчану Г.В.

 Начальнику Управління МВС України в Тернопільській області,

генерал-майору  міліції

Саку В.М.

 Начальнику Управління Служби безпеки України в Тернопільській області

Вінницькому І.О.


Апостола Михайла Володимировича,

кандидата у народні депутати України

в одномандатному виборчому окрузі № 166
на чергових виборах народних депутатів України

28 жовтня 2012 року

48153, Тернопільська область,

Теребовлянський район, село Ласківці,

 

ЗВЕРНЕННЯ

 Мені стало відомо про те, що в Тернопільської області із грубим порушенням норм чинного законодавства України виготовляється, випускається та розповсюджується в Бучацькому, Гусятинському, Монастирському та Теребовлянському районах друкований засіб масової інформації – Інформаційний бюлетень «ЧЕСНО», у якому як автор зазначений Справедливий Степан Андрійович, вказана адреса електронної пошти: narodny.mesnyk@ojooo.net, тираж: 60 тис. примірників. У примірнику цього бюлетеня, який додається, опубліковано неправдиву інформацію щодо мене.

Зміст порушення полягає в наступному:

У Державному реєстрі друкованих засобів масової інформації та інформаційних агенств, розміщеному на сайті Міністерства юстиції України відсутня інформація про такий друкований засіб масової інформації як Інформаційний бюлетень «ЧЕСНО», тобто даний друкований засіб масової інформації не зареєстрований на території України.

У ст.1 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» зазначено, що під друкованими засобами масової інформації (пресою) в Україні розуміються періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів (випусків)  протягом  року  на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.

Ст. 11 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» гласить, що друкований засіб масової інформації може видаватися після його державної реєстрації. Державній реєстрації підлягають всі друковані засоби  масової інформації, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу його виготовлення.

Отже, друкований засіб масової інформації – Інформаційний бюлетень «ЧЕСНО», не пройшовши державну реєстрацію, розповсюджується серед населення, що у свою чергу є грубим порушенням ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Також варто зазначити, що статею 41 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» передбачено відповідальність за виготовлення,   випуск  або  розповсюдження  друкованого засобу масової інформації без його реєстрації.

Враховуючи вищенаведене, прошу Вас, перевірити факти, наведені у даному зверненні, встановити осіб, що виготовляють (друкують), випускають  та розповсюджують друкований засіб масової інформації – Інформаційний бюлетень «ЧЕСНО», надати правову оцінку таким діям осіб з метою припинення порушення норм чинного законодавства та не допущення у подальшому таких порушень, а також притягнути осіб, винних у вчиненні порушень, до встановленої законом відповідальності.

 Додаток: примірник Інформаційного бюлетеня «ЧЕСНО».

 

З повагою,           М. Апостол

«11» жовтня 2012 року




Звернення представників об`єднаної опозиції ВО «Батьківщина» , ВО «Свобода» та Української Народної Партії у Чортківському районі

Олексій Кайда прийшов у найкрутіше радіо Тернополя і розповів чому його “полощуть” (відео)