Рух “Чесно” презентує у Тернополі аналіз списків 6 провідних партій

Поділитися

12 жовтня рух ЧЕСНО презентує результати оцінки доброчесності кандидатів за партійними списками 6 політичних сил:  Партії Регіонів, Об’єднаної Опозиції «За Батьківщину!», партії «УДАР», КПУ, Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та партії «Україна – Вперед!». Рух ЧЕСНО назве основні порушення кандидатів, прізвища порушників та зробить порівняльний аналіз списків партій. А також презентує результати оцінки доброчесності кандидатів що обираються по мажоритарних округах.

 

До обговорення результатів громадського аудиту запрошено представників провідних політичних партій, кандидатів в депутати, політологів, експертів та журналістів.

Учасники круглого столу: один з ініціаторів Руху ЧЕСНО – Олег РИБАЧУК,  координатор Руху Андрій Зінченко, регіональний координатор руху ЧЕСНО Юрій Лотоцький.

 

Презентація та обговорення результатів дослідження відбудуться 12 жовтня з 09.30 до 11.00 у приміщенні  Готелю «Тернопіль» Зал №2 (3-й пов.)» ( вул. Замкова, 14). Реєстрація учасників з 09.00.

 

В рамках  кампанії «Фільтруй Раду!» учасники руху ЧЕСНО проаналізували 430 кандидатів з прохідних частин партійних списків, що були визначені відповідно до даних соціологічних досліджень, та виявили загалом 284 кандидата, які порушили принаймні 1 з 4 критеріїв ЧЕСНО. 19 вересня результати аналізу партійних списків було надано партіям для 3-денного ознайомлення та коментування перед їх оприлюдненням. Також рух ЧЕСНО закликав партійних лідерів врахувати оцінку громадськості та розглянути можливість відкликання від участі у виборах тих кандидатів, які за оцінкою руху ЧЕСНО, є “тушками”, причетні до корупційних дій або порушували права та свободи  людей.

 

Акредитація журналістів для участі у презентації за адресою: chesno.ter@gmail.com , або за телефоном (096)76 33 178.

 

 

“Світло згасло в країні див” сьогодні презентують у Тернополі

Максимов і Кайда, Бойко і Петровський йдуть “ноздря в ноздрю”