Скільки відсотків мусять дати заліщицькі села за Бедриківського і хто їх до цього змушує

Поділитися

У загальноосвітній школі села Садки Заліщицького району минулого тижня на збори педагогічного колективу завітали голова райдержадміністрації Олег Барчук  та голова райради Іван Дрозд. На зустрічі вони обговорювали підготовку до виборів 28 жовтня.

Окрім нагальних питань, ясна річ не обійшлося без провладної агітації.

Пан Дрозд, не зважаючи на те, що був при виконанні своїх посадових обов’язків, настійливо рекомендував усім голосувати за відставного генерала  Володимира Бедриківського.

Йому вторив голова районної адміністрації. З вуст можновладців чулися крамольні думки, мовляв, губернатор області змушує голосувати за іншого кандидата, а ми впевнені, ліпший – Бедриківський.

Такий безапеляційний тиск не витримали педагоги Садківської школи. Між собою вони обговорювали позицію владних мужів так активно, аж ті почали відчувати себе не впевнено у вчительському колективі і  були змушені силою влади подавити наростаючий бунт.

Наразі Барчук і Дроз дуетом їздять по селам Заліщицького району і доводять до відома вчителям, директорам шкіл та сільським головам, що вони повинні забезпечити90% голосів за Партію Регіонів та Володимира Бедриківського. Тепер вже навіть в дурня не виникає питання, хто ж насправді є провладним кандидатом і може стати майбутньою тушкою у ВР.

При цьому владний дует погрожує переслідуванням після виборів. Якщо не буде доведених процентів, керівники можуть попрощатися із посадою. Адже при прийомі на роботу  їх змушували писати дві заяви – одну на вступ із датою, і іншу – на звільнення за власним бажанням, але вже без дати.

Чи зможуть вони знайти сили, щоб не дозволити керувати собою, своїми думками і намірами, своїм вибором і голосом? Сподіваємося, на виборах інтелігенція і вчителі  проголосують за того, кого вважатимуть найдостойнішим, але не за вказівкою  влади.

Юрій ОЛІЙНИК: «Законних підстав відмовити в спорудженні фігури Матері Божої — немає»

«POBER GYM» запрошує «Тернопільський тиждень» до занять спортом