Тернопільщина: Проблеми в списках ДВК перешкоджають праці комісій

Поділитися

Через  проблеми в списках ДВК досі ряд дільничих виборчих комісій не можуть налагодити роботи. Так, лише в Бережанському районі (округ №165, Зборів) станом на 9 жовтня 23 із 54 ДВК не отримали печатки

На Тернопільщині ОВК досі отримують чисельні заяви від осіб, які є членами дільничих виборчих комісій, проте стверджують, що заяв на працю в ДВК не писали. Зокрема, серед таких осіб є великий відсоток осіб похилого віку, які призначені в керівний склад комісій. Про це повідомили члени комісії на засіданні ОВК №165 (Зборів), яке проводилося 9 жовтня.

Через проблеми із керівним складом ДВК в окрузі №165, Зборів, лише по Бережанському районі у встановлений строк не отримали печатки 23 із 54 ДВК. У свою чергу окружна виборча комісія (ОВК) зіткнулася із проблемою, що не завжди вдається знайти партії-суб’єктів подання, які подали списки членів ДВК. Відтак оперативно провести заміни є не можливо.

Водночас ОПОРА отримує інормацію від виборців, які представляють бюджетну сферу, що на робочих місцях збирають копії паспортів. Чи ними закриватимуть вакансії на ДВК – наразі невідомо.

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

Тернопільщина: Адмінресурс та агітація за партію влади

Про фальсифікації – без образ