Тернопільські міліціонери затримали нелюда, який катував пенсіонерку

Поділитися

У Збаразькому районі Тернопільської області правоохоронці затримали зловмисника, який по-звірячому побив сусідку – пенсіонерку, порізавши жінку лезом для бриття та навіть двічі підпалив матрац, на якому лежала потерпіла.

Як розповів виконуючий обов’язки начальника Збаразького райвідділу внутрішніх справ Ігор Саган, як тільки повідомлення про знущання над жінкою надійшло до міліціонерів, на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Не зважаючи на те, що зловмисник хотів приховати сліди злочину і обставив усе таким чином, нібито немолода жінка хотіла покінчити з життям, у оперативників, крім найочевиднішої версії, виникла інша – замах на вбивство. Вже за кілька годин тернопільські міліціонери встановили особу підозрюваного – раніше судимого за грабіж 31- річного сусіда потерпілої.

Перші свідчення нелюда стали вимальовувати жахіття тих подій, у яких вдалося вижити жертві катувань. Усе почалося із вживання спиртного. Зловмисник та його співмешканка випивали в помешканні старшої жінки. Сварка між господинею і сусідом почалася через те, що останній став згадувати колишні непорозуміння.

Як розповів затриманий, спочатку він побив сусідку руками та ногами. Жінці вдалося добратися до ліжка. Відтак почалися справжні тортури. Зловмисник витягнув лезо для бриття і ним полоснув по зап’ястях рук та шиї потерпілої. Злочинець ще й підпалив матрац під безпорадною жінкою. Вийшов з чужої хати, почекав, коли полум’я охопить будинок. Не дочекавшись, повернувся вдруге та підпалив матрац.

Коли з вікна сільської хати заклубився дим, забили тривогу люди. Пожежу швидко ліквідували, односельці покликали на допомогу лікарів та міліціонерів.

Підозрюваного правоохоронці арештували вже наступного ранку. Замах на вбивство – важкий злочин. Тож в ізоляції зловмисник може провести від семи до п’ятнадцяти років, повідомили “Про все” сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області

7,5 років за ґратами – відміряла Феміда запальному закарпатцю, який запхнув ножа в череп 14-річного тернопільського школяра

30 вересня відкрили меморіальні дошки тернопільським письменника Олексі та Валентину Корнієнкам (відео)