Тернополяни “намалювали” портрет бажаного народного депутата

Поділитися

Недволикий, не «пивний барон», не злодюжка і хабарник, а чесний, добросовісний, порядний – таким хочуть бачити свого народного депутати тернополяни. Портрети бажаних народних депутатів малювали 12 жовтня в Тернополі. Так учасники руху ЧЕСНО провели вуличну акцію «Портрет бажаного кандидата» аби дізнатися, якими якостями, на думку українського народу, повинен володіти кандидат в народні депутати України.

Акція є всеукраїнською, в місті Тернополі вона відзначилась великою активністю молоді. На пропозиції організаторів скласти портрет бажаного депутата тернопільські хлопці і дівчата проявили ініціативу та яскраво проілюстрували також і образи типових теперішніх обранців, які є повною протилежністю потрібного країні нардепа. Як завжди тернополяни показали креативність, зображуючи дволиких «пивних баронів», які дуже полюбляють «похрустіти» купюрами. В результаті у активістів руху була ціла галерея прикладів народних антипатій та побажань щодо майбутніх депутатів.

«Люди вже втомились від брехунів і злодюг у Парламенті, та через ту апатію склалась ситуація, коли ми навіть не замислюємося над тим, що самі таких людей туди обирали. Ми не ознайомлюємося з передвиборчою інформацією і йдемо голосувати всліпу. Подібні громадські рухи дають можливість пересічному українцю хоч частково розібратись у ситуації», – зазначив під час опитування мешканець міста Гураль Олег.

На думку регіонального координатора руху ЧЕСНО Юрія Лотоцького, результати акції у Тернополі підтверджують, що жоден свідомий громадянин не хотів би, аби склад майбутнього Парламенту наповнювали кандидати “тушки”, або кандидати, які причетні до корупційних дій чи порушували права та свободи людей. Однак результати оцінки доброчесності кандидатів за партійними списками 6 політичних сил, які було презентовано 25 вересня та містяться на офіційному сайті руху – www.chesno.org, свідчать, що саме такі якості здебільшого наділяють майбутніх парламентаріїв.

«Ідеальних кандидатів, не буває, але, як сказав один із мудреців: держави гинуть тоді, коли не можуть більше відрізняти хороших людей від поганих. Тому рух ЧЕСНО закликає партійних лідерів врахувати оцінку громадськості та розглянути можливість відкликання від участі у виборах тих кандидатів, які за оцінкою руху ЧЕСНО, є “тушками”, причетні до корупційних дій або порушували права та свободи людей. Ми не можемо гарантувати ідеальних кандидатів в парламенті, але ми можемо не допустити туди найгірших», – зазначив один із засновників та головний ідеолог Руху «ЧЕСНО» Олег Рибачук.

Вулична акція «Портрет бажаного кандидата» – це одна із багатьох складових Громадянського руху «ЧЕСНО», що має на меті активізувати суспільство для очищення майбутнього парламенту від недостойних депутатів. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу.

Про що розповів на брифінгу голова Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Іван Курницький

Сьогодні в Тернополі масово літають літаючі тарілки!