Відновлення лісового фонду на Тернопільщині

Поділитися

жовтня ц.р. голова Чортківської райдержадміністрації Ярослав Стець провів робочу зустріч з директором ДП «Чортківське лісове господарство» Михайлом Кільчицьким із питань перспектив розвитку підприємства. Йшлося про відновлення лісового фонду, участь у соціальних проектах.

Нагадаємо, що впродовж 2012 року місцеві органи влади прийняли низку розпоряджень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення наділів для заліснення деградованих і малопродуктивних земель та ведення лісового господарства у постійне користування трьом лісгоспам області на площу 240 гектарів. Крім цього, уже затверджено проекти землеустрою щодо створення нових захисних лісових насаджень на деградованих і малопродуктивних землях державної власності на площу 30 гектарів.

Зокрема, ДП «Бучацьке лісове господарство»

– згідно з розпорядженням голови ТОДА В.Хоптяна №769-од від 24.09.2012 р. надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 107,52 га у постійне користування для ведення лісового господарства (створення нових лісонасаджень) на території Бучацького, Заліщицького та Монастириського районів за рахунок земель загального користування (землі сільськогосподарського призначення – пасовища), земель загального користування (лісові площі, чагарники);

– згідно з розпорядженням №481-од від 22.06.2012 р. надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею105,15 гау постійне користування для ведення лісового господарства (створення нових лісонасаджень) за рахунок земель запасу, земель резервного фонду, земель загального користування (землі сільськогосподарського призначення – пасовища),  за межами населених пунктів на території Бучацького, Заліщицького, Монастириського районів.

ДП «Бережанське лісомисливське господарство»

– згідно з розпорядженням голови ТОДА №2-од від 03.01.2012 р. надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для ведення лісового господарства (створення нових лісонасаджень) площею10 газа межами населеного пункту Білокриницької сільської ради Підгаєцького району;

– згідно з розпорядженням голови ТОДА №561-од від 24.07.2012 р. дано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування площею4,6 гадля ведення лісового господарства (створення нових лісових насаджень) за рахунок земель запасу (відкриті землі без рослинного покриву або з незначним рослинним покривом-кам’янисті місця) за межами населених пунктів Потіцької сільської ради Козівського району;

– згідно з розпорядженням голови ТОДА №482-од від 22.06.2012 р. дано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею25,3 гау постійне користування для ведення лісового господарства (створення нових лісових насаджень) за рахунок земель запасу (відкриті землі без рослинного покриву або з незначним рослинним покривом – кам’янисті місця, відкриті землі без рослинного покриву або з незначним рослинним покривом), земель загального користування (малопродуктивні землі сільськогосподарського призначення – пасовища) за межами населених пунктів Шибалинської сільської ради Бережанського, Ценівської сільської ради Козівського, Голгочанської сільської ради Підгаєцького районів.

ДП «Кременецьке лісове господарство»

– згідно з розпорядженням голови ТОДА №250-од від 06.04.2012 р. надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування для ведення лісового господарства (створення нових лісонасаджень) загальною площею25,7783 газа рахунок земель загального користування (малопродуктивні землі сільськогосподарського призначення – пасовища) за межами населених пунктів Суразької сільської ради Шумського району.

Щодо річних показників з лісовідновлюваних робіт по Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, 2012 року створено лісових культур у лісовому фонді651 гаабо 103,3 відсотки до плану, нові ліси посаджено на площі57 га(114 відсотків до плану). Під природне поновлення залишено73 гаабо 104% до плану.

В ході лісокультурних робіт проведено доповнення лісових культур на площі756 гапри плані900 га, що становить 84 відсотки. Доповнення нових лісів проведено на площі224 гапри плані282 га(79,4%).

На фото: створення лісових культур (нових лісів) учнями 9 класу Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів – 3600 дерев на площі 2,2 га у Борщівському лісництві ДП “Чортківське лісове господарство”, 2012 рік

Прес-служба Тернопільського облуправління ЛМГ

«Свобода» пікетувала «Епіцентр» проти незаконних дій провладного кандидата Гереги

Яка погода у Тернополі буде в листопаді?