Віталій Кличко на Тернопільщині: велелюдні майдани, ейфорія та «УДАРні» емоції

Поділитися

Минулого тижня лідер політичної партії «УДАР» двічі завітав до Тернопільщини. Другого жовтня, десятитисячний натовп прихильників очікував на Віталія Кличка у Тернополі, а вже шостого жовтня головний «УДАРівець» країни йому аплодували велелюдні площі у районних центрах нашого краю.

Лідера «УДАРу» у Тернополі зустрічали оваціями

Пропонуємо вашій увазі коротеньку хроніку цих подій зі слів і емоцій тих, хто побував на зустрічах із Віталієм.

Тернопільська студентка Марія Опацька розповідає:

–         Я прийшла на зустріч із Віталієм Кличком, бо захоплююся ним. Він сильна людина, яка знає, як перемагати і як втримати перемогу у своїх руках. Важко передати ті емоції, які сповнювали мене та тих, хто був поряд на Театральному майдані. Сльози радості з’являлися на очах у літніх людей, молодь шаленіла, коли лідер «УДАРу» вийшов на сцену.

Не зважаючи на запізнення Віталія Кличка, люди з розумінням поставилися до цього. Може якраз і цей фактор сприяв тому, що він був настільки очікуваним гостем. Тернополяни зустрічали його з неймовірними емоціями та ще довго не відпускали з майдану.

Вікторія Безбах, страховий агент з Тернополя, ділиться думками про те, як відбулася зустріч із Віталієм у Тернополі.

–         Я очікувала, що Кличко більше розповість про свою політичну програму. Він все розповів чітко і коротко, пояснив, чого прагне добитися своєю діяльністю. Багато людей довіряють Віталію, адже розчарувалися в тих, хто був при владі, і вірять в те, що він зможе здійснити необхідні зміни. Для мене свідченням цьому був натовп, що зібрався на Театральній площі.

 

«Кличко – приклад для наслідування»

 

Під час візиту Віталія до Тернопілля, на зустрічі із ним збиралися тисячі мешканців районних центрів. Люди у райцентрах, де були заплановані зустрічі, щоб поспілкуватися з лідером «УДАРу», залишали домашні справи та виходили на майдани. Вони організовували імпровізовані зустрічі. Так, у Монастириську півтисячі людей очікували Віталія Кличка по дорозі до Бучача. Незважаючи на те, що зупинятися тут не планували, Віталій вийшов поспілкуватися із людьми. Попри незаплановану зустріч та щільний графік зустрічей і тривале спілкування із громадянами нашого краю, Віталій Кличко у кожне місто прибув вчасно.

 

Декілька тисяч людей очікували його на багатолюдних майдані Волі у Бучачі та площі імені Т.Шевченка у Чорткові. Декілька тисяч жителів Теребовлі та навколишніх сіл також отримали нагоду потиснути руку Віталію та побажати йому успіхів в парку Князя Василька.

–         Віталій виявився дуже приємною людиною, блискучим промовцем. – Ділиться враженнями теребовлянська пенсіонерка, колишній педагог, Олена Василівна, – До цього я сприймала його тільки як спортсмена. Після його візиту до Теребовлі дивлюся на нього як на сформованого політика. Він знає, чого хоче, і я вірю, що йому вдасться досягнути усіх поставлених цілей.

Мешканець Чорткова водій автобуса Олег Андріїшин зауважує, що Кличком захоплювався давно:

–         Кличко – приклад для наслідування для наших дітей. Сумно дивитися на тих пенсіонерів, які сьогодні є при владі, які постійно «вляпуються» в кримінальні  історії. Людей вбивають, а винних так і не карають. Щось натворять – відразу хворі, на лікарняні йдуть. Віталій – здоровий, благородний, чесний, при цьому статки свої заробив власними руками. Ці моральні якості необхідні нашим політикам.  То ж коли дізнався, що Віталій йде в політику, навіть не задумувався, за кого голосуватиму.

Думку пана Олега продовжує  Ігор Васильківський, житель Бережан.

–         Сперечався недавно зі своїм другом, який каже, що спортсмену нема чого робити в політиці. Мовляв так, він лідер у боксі, але це не означає, що він може бути політиком. А я гадаю, що якщо у Верховній Раді є співаки, актори і клоуни, і просто випадкові люди, нехай йде Віталій. Він прославив Україну, і не захоче свою репутацію псувати. Я йому довіряю.

 

«Клич-ко!» – скандувала молодь  у Кременці

Площа Ринок у старовинних Бережанах давно не була такою велелюдною. Емоції, що вирували тут, сповнювали енергією не лише людей з команди Віталія, але й пересічних жителів міста, котрі завітали на зустріч із політиком.

Сивочолий Збараж також зустрів Віталія багатолюдним майданом.  Із неофіційних джерел нам стало відомо, що присутніх тут могло бути значно більше. Однак представники провладних партій, які рвуться до влади, так залякали жителів Збаражчини, що не всі зважилися прибути на зустріч із лідером «УДАРу».  Тим не менше, районний центр зібрав дві тисячі бажаючих поспілкуватися із Віталієм.

Пані Олена, інвалід із Збаражчини, вірить у те, що Віталій Кличко переможе.

–         Я старша жінка, інвалід, але приїхала на зустріч до Кличка. Та енергію, якою він заряджає людей, дала мені силу простояти всю зустріч у натовпі. Віталій для мене – найчесніший, найпорядніший політик. Чула, що до нього підпускають тільки спеціальних людей, і питання йому готують наперед. То брехня, бо багато моїх знайомих, односельчан, потисли руку Віталію, взяли в нього автограф. А я на площі дала йому своє запитання, на яке він відповів, і я ще раз пересвідчилася в його чесності. Він спілкувався з усіма, хто його про щось питав, і питання були не підставними, а тими, які людей хвилюють сьогодні.

У Кременці на Віталія очікувало дуже багато молодих людей, адже це містечко – це своєрідна студентська міні-столиця нашої області. Незважаючи на те, що сьогодні субота, молодих людей зібралося дуже багато. Вони скандували «Кличко!» та активно ділилися враженнями від побаченого та почутого. Шеренга за автографами була одинаково довгою у кожному місті, що засвідчує щиру любов простого народу до Віталія Кличка.

 

На Тернопільщині Віталія Кличка благословляли на перемогу

Чимало вражень від візиту лідера мають і мешканці області, і активісти «УДАРу», і, звісно, сам Віталій. Та позитивна енергетика, яка панувала у кількатисячних  натовпах на маленьких містечкових майданах Тернопільщини сповнює вірою в те, що ми ще не раз вітатимемо Віталія на нашій землі. У кожному місті, де побував Віталій Кличко, після озвучення ним програмних завдань підходило багато бажаючих взяти автограф, поспілкуватися, розповісти про наболіле та просто підтримати.  Мешканці Тернопілля передавали листи, адресовані Віталію Кличку. Прес-службі обласної організації були надані копії звернень до Віталія. Серед них є і прохання про допомогу, і прості розповіді про життя і навіть рекомендації із народної медицини для брата Віталія, Володимира. Для дружини політика передали збірку із інтимною лірикою від кременецької поетеси Надії Шурипи. Та наш край не дарма вважають святинею України: для лідера «УДАРу» передали багато освячених образочків, молитов та обіцянок молитися за його здоров’я та здоров’я його родини, за його перемогу у найближчих виборах.

Максимов і Кайда, Бойко і Петровський йдуть “ноздря в ноздрю”

Сергій Надал “чинить такі діла, що знаєте, “мама дарагая” і ті бандити відпочивають – розповідають у Львові на телебаченні