Віталій Кличко навіть не розглядає варіанту зняття кандидата від “УДАРу” на окрузі №163

Поділитися
Партія «УДАР Віталія Кличка» сподівається, що найближчим часом вийде на узгоджене рішення з «Батьківщиною» і за результатами вивчення громадської думки партії визначать і підтримають кандидатів від опозиції, здатних перемогти висуванців влади. В партії «УДАР» наголошують, що опозиційні сили та їхні лідери повинні відкинути амбіції і тверезо оцінити: який кандидат має найвищу підтримку людей на окрузі — того і треба спільно підтримати. В низці округів, де симпатії виборців розділилися, «УДАР» пропонує опозиційним силам невідкладно провести соціологічні дослідження незалежними і авторитетними центрами, аби визначити, хто з опозиційних кандидатів чи опозиційно налаштованих самовисуванців може перемогти у провладного кандидата. За словами Віталія Кличка, в «УДАРі» усвідомлюють, що наближається кінцевий термін, коли представники опозиції можуть узгодити єдиних кандидатів та зняти менш рейтингових на користь тих, хто має більшу підтримку у виборців. «На сьогоднішній день ми ще ведемо переговори. Ми розуміємо, що можемо виграти у представників влади тільки в тому випадку, якщо погодимо єдиного кандидата від опозиційних сил. В цьому напрямку ми зараз активно працюємо. Поки що я не готовий називати конкретні імена чи цифри. Щойно ми ухвалимо рішення, зразу ж оголосимо публічно, до чого ми домовилися», – сказав Кличко.

В «УДАРі» визнають, що в більшості округів прохідні кандидати від опозиції вже визначені. А там, де є розходження щодо кандидатів, “УДАР” і пропонує провести соціологічні дослідження, аби протягом найкоротшого терміну визначити єдиного мажоритарника, якого підтримає опозиція.
Тим не менше, у тернопільських Інтернет-виданнях, котрі відверто підігрують кандидату від ВО “Свобода” на окрузі №163 О. Кайді, почали з’являтися публікації провокативного характеру, у яких йдеться про те, начебто немає жодного сумніву, що Кличко зніме свого кандидата Максимова на користь “свободівця”. А заголовок публікації взагалі вражає: “Кличко не поїхав у райцентри, тому що не знав, кого з кандидатів зніме з виборів”, тоді як сьогодні, 6 жовтня, лідер “УДАРу” вже перебуває на Тернопільщині і зустрічається з жителями районних центрів.
Кандидат від партії “УДАР” на окрузі №163 Віталій Максимов, котрий на сьогодні за соціологічними дослідженнями є лідером симпатій тернополян, заявляє, що такі публікації – не що інше, як брудні технології з боку опонентів.
– Замість того, щоби ефективно проводити свою передвиборну агітацію, ці люди витрачають час, зусилля і гроші на дискримінацію мене як кандидата, – каже Віталій Максимов. – Той факт, що Віталій Кличко приїхав ще 2 жовтня до Тернополя, щоб підтримати мене на моєму окрузі, свідчить лише про одне: у мене високий рейтинг довіри виборців і лідер “УДАРу” не має сумнівів щодо моєї підтримки і нашими партнерами по опозиції. На сьогодні усі ми вітаємо рішення нашої партії та ВО “Батьківщина” про об’єднання на підтримку єдиного кандидата на округах, де є можливість перемоги висуванця від влади. На превеликий жаль, ВО “Свобода” наразі участі у переговорному процесі не бере. Отже, у Тернополі, де немає кандидата від ВО “Батьківщина”, а “регіональний” кандидат взагалі не має шансів на перемогу, потреби у визначенні єдиного кандидата просто немає, а всі спекуляції навколо цієї теми є звичайнісіньким чорним піаром.

7 жовтня в селі Прошова вперше в Тернопільсікому районі відбудеться офіційний відкритий чемпіонат зі Street Workout

Кличко у Бережанах: враження Наталки Михно