Володимира Петровського нагороджено ювілейною відзнакою Всеукраїнського братства УПА

Поділитися

 

Святкові заходи з нагоди 70-річчя створення Української повстанської армії та свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулися 14 жовтня у Бережанах. На урочистості завітали ветерани УПА з різних областей України – Волині, Прикарпаття, Закарпаття, Чернівеччини, Хмельниччини, Києва та Тернопільщини, а також політики, громадські діячі та місцеві мешканці. Після традиційного богослужіння учасники дійства здійснили ходу Бережанами та поклали вінок до пам’ятника жертвам московсько-більшовицького терору, замордованим у Бережанській тюрмі, після чого відбулася урочиста академія.

З вітальним словом звернувся до присутніх голова Всеукраїнського братства вояків УПА Богдан Борович. Він відзначив, що Бережанщина – це край повстанської слави та звитяги, земля, котра народила багатьох героїв національно-визвольної боротьби. Відтак, вручив відзнаку з нагоди 70-річчя УПА громадсько-політичним діячам, кандидатам у народні депутати Володимиру Петровському та Валентину Наливайченку. Богдан Борович дав наказ політикам гідно виконувати місію, яку їм послав Бог і народ, і побажав звитяги в ім’я Української держави.

Приймаючи нагороду з рук голови братства УПА, Володимир Петровський наголосив, що ця відзнака належить і громадському рухові «Українська справа», а також особисто його побратимові Іванові Гавдиді. Тож політик зобов’язався передати медаль у музей Івана Гавдиди в його рідному селі Саранчуки.

Володимир Петровський також наголосив, що справа Української повстанської армії ще не завершена. Її мають продовжити сучасні патріоти.

«Ми повинні нести прапор вашої боротьби в неукраїнській Україні», – звернувся він до ветеранів УПА. – «Переконаний, що сотні тисяч вихованців табору імені Івана Гавдиди стануть плечем до плеча і виконають ваш наказ – зметуть антиукраїнську владу Януковича і збудують українську Україну. Переконаний, що ваша сила духу, сила волі поведе нас в бій і ми здобудемо перемогу!»

Цю думку підтримав і відомий громадсько-політичний діяч, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, котрий закликав підтримати на виборах патріотів.

«Ми маємо підтримати кожного українського патріота, котрий здатний діяти так, як діяли повстанці: не продаватися, не зраджувати, шанувати батьків, вірити в Бога, захищати українську землю. А для цього необхідно зробити рішучий крок – законодавчо визнати УПА – армію борців за незалежність та волю України. І найголовніше – визнати більшовиків окупантами на українській землі, заборонити комуністичну ідеологію і комуністичну партію в нашій державі, провести люстрацію. Ми – покоління, яке готове продовжувати таку боротьбу. Нам потрібна проукраїнська більшість у парламенті. Тому я звертаюся до вас із проханням підтримати кожного нашого побратима. Тут, на Тернопільщині – це Володимир Петровський. Вшановуючи пам’ять загиблих героїв, пишаючись вчинком і подвигом українських повстанців, ми клянемося, що не зрадимо кожного українця, який вірить нам», – заявив Валентин Наливайченко.

Кандидату в депутати з Тернопільщини загрожує 12 років в’язниці!

Колишні “крушники” і “обехеесники” “натрясли” на 17 мільйонів!