За волю України

Поділитися

З духу одвічної стихії і волі народу народилась Українська Повстанська армія, яка вписала вагому сторінку в історію боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Напередодні відзначення 70-ї річниці УПА в читальному залі обласної бібліотеки для дітей відбувся вечір-спогад «Вони боролися за волю України».

Перед учнями 8-В класу Української гімназії ім. І. Франка (куратор Леся Василівна Буняк) виступив Ігор Олещук – старший науковий співробітник історико-меморіального музею політв’язнів, заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих та ради обласного товариства «Меморіал» ім. В. Стуса, поділився спогадами про бойовий шлях вояків УПА, масовий героїзм нашого народу в роки визвольної боротьби, яка не має собі рівної не тільки в українській, але й у світовій історії.

Змістовна розповідь п. Ігоря захопила восьмикласників, Камінська Настя, Кузів Олег і Демидась Василь читали вірші, присвячені героям УПА.

На завершення присутні схилили голови перед світлою пам’яттю героїв і вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поліг за волю України.

 

Ракоча Г. В. –

провідний бібліотекар

обласної бібліотеки для дітей

Про фальсифікації – без образ

Освітяни, завтра буде кращий день…