Чому голодує Юлія Тимошенко?

Поділитися
Лідер опозиції Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікацій на виборах.
Про це під час брифінгу у Харкові повідомив її захисник Сергій Власенко.
Він зачитав відповідну заяву Юлії Тимошенко.
«З 30 липня по 28 жовтня 2012 року в Україні пройшли самі нечесні вибори за всі часи незалежності. Вибори сфальсифіковані від першого і до останнього дня. Приховувати це – означає перекреслити майбутнє України», – наголосила Юлія Тимошенко.
«Якщо б я зараз була серед вас та мала б змогу вільно діяти, я б без всяких сумнівів закликала вас до акції громадянської непокори. І ми б з вами поставили на місце фальсифікаторів, як ми вже це неодноразово робили», – наголосила лідер опозиції.
Вона зазначила, що знаходячись за гратами, не може скликати людей на площі, оскільки не зможе гарантувати «мирність та високий рівень організації таких дій».
«Тому я роблю те, що я можу зробити в таких умовах. Я оголошую голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів та нелегітимності цього парламенту. Я знаю і вірю, що більшість українців мене зрозуміє і підтримає», – сказала Юлія Тимошенко.
Повний текст звернення Юлії Тимошенко
Дорогі українці!
З 30 липня по 28 жовтня 2012 року в Україні пройшли самі нечесні вибори за всі часи незалежності України.
Визнати їх чесними, або частково чесними, або взагалі виборами — це означає сказати всім тим, хто корумпував народ на мажоритарних округах, ліквідовував TVі та інші незалежні канали телебачення, всім тим, хто бив та порушував кримінальні справи проти кандидатів від опозиції, всім тим, хто організовував «каруселі», фабрикував довідки про неіснуючі хвороби для фальсифікації голосування на дому, сказати всім тим, хто під відеокамери вкидав стоси бюлетенів, заповнених однією рукою — рукою режиму Януковича, сказати всім тим, хто в ЦВК приймав рішення про реєстрацію фіктивних партій та використання їх ресурсу для формування залежних виборчих комісій, сказати всім тим, хто на округах дарував харчі та платив гроші, сказати всім їм — цим очевидним порушникам законів, в тому числі, клієнтам Кримінального кодексу, сказати їм: «Хлопці, ви все правильно зробили, чиніть так і далі, ми всі готові сказати вам на чорне біле, назвати зло добром, назвати фальсифікаторів чесними політиками, тому що всі ми за політичну кон’юнктуру, за політичну доцільність, а не за правду та не за європейські цінності».
Назвати ці вибори чесними та легітимними в той час, коли кожен українець знає, що йому пропонували гроші або продовольчі пайки, і багато хто взяв; назвати ці вибори чесними та легітимними в той час, коли кожен українець знає, що до нього застосовувалося насилля з боку силових структур та адміністративного ресурсу; коли сотні тисяч членів виборчих комісій на дільницях взяли гроші за підробку протоколів; коли кожен громадянин знає, що всі канали телебачення цілодобово, включаючи день голосування, вели брудну пропаганду на користь правлячого режиму; коли кожен читав резолюції міжнародної демократичної спільноти про політичні репресії.
Визнати такі вибори чесними та легітимними — це повністю деморалізувати українську націю, ту частину нашого народу, яка ще продовжує вірити в справедливість та європейській вибір, не дивлячись на екстраординарні зусилля правлячого режиму по фальсифікаціям.
Національний екзит-пол показав, що 73% українців проголосували проти Януковича, проти його корумпованої, збанкрутілої політики, легітимність режиму повністю втрачена. Цей результат голосування є вироком олігархії, її хрещеному батьку та її кланам.
Але якщо через корупцію на мажоритарних округах вони реалізують цей результат, якщо вони його «підправлять» фальшивими протоколами з підкуплених дільничних та окружних комісій та спаплюжать національний екзит-пол, та такими нечесними засобами сформують свою більшість у Верховній Раді, яка буде визнана Україною та світом, це буде сигналом всім пострадянським режимам, що можна вбивати чесні вибори і що тепер все можна «залікувати».
Політична доцільність та компромісність все може легалізувати, але куди приховати справжній вибір народу? Куди подіти 225 файлів з беззаперечними доказами, що на всіх 225 виборчих округах здійснювався масштабний підкуп виборців всіма, підкреслюю, ВСІМА кандидатами на мажоритарних округах від правлячої партії?
Як легалізувати корупцію, синів, кумів, друзів, подєльників Януковича та його наближених персон?
Я не буду керуватися політичною доцільністю, не буду називати очевидний обман правдою. Вибори сфальсифіковані від першого до останнього дня, і приховувати це – означає перекреслити майбутнє України.
Я висловлюю солідарність із Світовим конгресом українців, із висновками ПАРЄ та ОБСЄ, також з позицією керівника моніторингової групи ПАРЄ пана Гросса, висловленою декілька тижнів тому, та чітко заявляю, що 73% українців хочуть відсторонення авторитарного режиму Януковича і дали на це мандат всім опозиційним силам. Все, що відрізняється від цього результату на виборах, сфальсифіковано та підроблено.
Я не вважаю парламент, де всупереч волі народу буде правити підтасована таким чином більшість, легітимним. Якщо б я зараз була серед вас та мала змогу вільно діяти, я без всяких сумнівів закликала би вас до безстрокової акції громадянської непокори. І ми б з вами поставили на місце фальсифікаторів, як ми вже це неодноразово робили.
Але зараз я не можу, знаходячись за гратами, кликати вас на площі, бо не зможу гарантувати мирність та високий рівень організації таких дій. Тому я роблю те, що я можу зробити в таких умовах, — я оголошую голодування на знак протесту проти фальшивих виборів та нелегітимності цього парламенту. Я знаю і вірю, що більшість українців мене зрозуміє та підтримає.
Ваша
Юлія Тимошенко

Заява про спільні дії опозиційних сил

Тернопільські депутати-свободівці постали у всій “красі” (відео)