Як узбек у Чорткові заважав “наркобізнесом” займатися

Поділитися

Правоохоронці Тернопільщини затримали та, відповідно до міжнародних договорів, передали правоохоронним органам Республіки Узбекистан громадянина цієї держави, який вчинив на батьківщині ряд злочинів, повязаних із незаконним збутом наркотиків.

Нерідко, особи, які скоїли злочини, намагаються уникнути відповідальності, переховуючись за кордоном. Вочевидь, на це і розраховував громадянин  Республіки Узбекистан, який упродовж 2010-2011 років спеціалізувався на незаконному продажі наркотиків. Коли збувача почали переслідувати узбецькі правоохоронці, він утік до України.

Однак, і тут чоловік досить швидко потрапив до поля зору оперативників. Працівники міліції Чортківського району звернули увагу на підозрілого іноземця та вирішили з’ясувати, що робить закордонний гість на території нашої держави. Невдовзі стало відомо, що чоловік вже тривалий час перебуває у міжнародному розшуку.

Прокуратурою області ретельно перевірено всі обставини цієї справи та не встановлено будь-яких перешкод щодо екстрадиції затриманого на батьківщину. За запитом компетентних органів Узбекистану, рішенням Генеральної прокуратури України зловмисника було видано узбецьким правоохоронцям. Тож чоловіку таки не вдалось уникнути відповідальності і вже невдовзі він постане перед правосуддям Республіки Узбекистан.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

У Тернополі до річниці голодомору написали пісню (аудіо)

Впродовж півроку громадяни та експортери продаватимуть валюту на міжбанку