Яндекс.Навігатор заговорив українською

Поділитися

Інтернет, 28 листопада 2012 року. Яндекс випустив нову версію Навігатора. Ця мобільна програма вміє підказувати дорогу українською мовою та розуміє голосові команди. Наприклад, достатньо натиснути на значок мікрофона та вимовити «На Малишка!» — і програма побудує маршрут. Голосове керування запущене в режимі бета-тестування.

У новому Навігаторі інтерфейс і голосові підказки доступні українською та російською мовою. Програма враховує мовні вподобання користувача та спілкується з ним тією мовою, яку він вибрав у налаштуваннях телефона. Голосовий супровід тією чи іншою мовою доступний у двох варіантах — у жіночому та чоловічому виконанні. Жіночий голос користувачам уже знайомий за попередньою версією Навігатора.

Нова програма не лише «говорить» двома мовами, а й розуміє голосові команди. Це дозволяє керувати Навігатором, не відволікаючись від дороги. За допомогою голосових команд можна будувати маршрути, а також повідомляти про події на дорозі. Програма розуміє, що значить «їдемо на проспект Бандери», або, наприклад, «тут ДТП». Керування голосом поки що працює в режимі тестування. Щоб навчити Навігатор безпомилково розуміти голосові команди, важливо отримати якомога більше відгуків користувачів. Для надсилання таких повідомлень на Яндекс.Картах є форма зворотного зв’язку.

Завантажити програму можна в AppStore та Google Play, а дізнатися подробиці про неї — у блозі Яндекс.України.

Готелі “Тернопіль” і “Галичина” порушили закон: забруднюють повітря “файного міста”!!!

У тернопільському пологовому будинку досі пам’ятають прикол 1973 року!