Пенсіонерам податкової міліції збільшено розмір виплат: а решті?

Поділитися

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, спрямованих, зокрема, на поліпшення пенсійного забезпечення, 23 квітня 2012 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №355 «Про збільшення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», яка передбачає перерахунок пенсій, обчислених згідно з Законом України від 09 квітня 1992 року № 2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» виходячи з грошового забезпечення,  встановленого відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Проте, у складі Державної податкової служби України функціонують спеціальні підрозділи по боротьбі з податковими правопорушеннями – податкова міліція, працівникам якої у разі звільнення зі служби пенсійне забезпечення обчислюється відповідно до Закону № 2262-ХІІ. При цьому дія постанови № 1294 на них не розповсюджується, оскільки грошове забезпечення співробітників податкової міліції визначено постановою Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, суддів та інших органів.

Таким чином, органами Пенсійного фонду України здійснено перерахунок пенсійного забезпечення військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, особам, які проходили службу в Міністерстві надзвичайних ситуацій України, Міністерстві інфраструктури України та інших відомствах, крім осіб, звільнених на пенсію з податкової міліції органів Державної податкової служби України. Це призвело до виникнення соціальної напруги та численних звернень пенсіонерів – колишніх працівників податкової міліції з питань перерахунку пенсій.

За ініціативи керівництва податкової міліції було внесено певні зміни у постанову Кабміну №355, і Державну податкову службу внесено до переліку відомств, пенсіонерам якої буде перераховано розмір виплат.

Останній перерахунок пенсій пенсіонерам податкової міліції проводився з 1 лютого 2008 року згідно зі статтею Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Як повідомив в. о. першого заступника голови – начальника управління податкової міліції Ігор Сторожук, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року № 355 (із змінами від 15.10.2012) головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області буде проведений перерахунок розміру пенсії, виходячи з грошового забезпечення, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2007 року № 1294 “Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб ”, за відповідними посадами військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу станом на 1 квітня 2012 року.

Перерахунок проводитиметься на підставі довідок про розмір грошового забезпечення, наданих уповноваженими структурними підрозділами державних органів.

ДПС у Тернопільській області

 

Податківці розповіли, що Азаров оподаткував навіть закордонні пенсії тернопільських заробітчан

На Тернопільщині встановлено рекорд України: за 65 тисяч гривень став нардепом Володимир Бойко