Податкова знижка для усиновлювачів: є чи немає?

Поділитися

Податковий кодекс України передбачає, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

Таким чином, батьки дитини (усиновлювачі) можуть скористатись правом на податкову знижку за навчання дитини, яка не отримує заробітну плату, за умови додержання всіх вимог, установлених статтями 166, 176 Податкового кодексу України.

Як відомо, згідно із Сімейним кодексом батьки повинні утримувати своїх неповнолітніх дітей до досягнення ними 18-річного віку. Якщо повнолітні діти продовжують навчатись і у зв’язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення ними 23-річного віку за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

Водночас нагадуємо, що відповідно до ст. 207 Сімейного кодексу усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Михайло Манастирський,

начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

 

На Тернопільщині встановлено рекорд України: за 65 тисяч гривень став нардепом Володимир Бойко

Доходы госбюджета Украины увеличились на 9%