У справі розбійника-втікача поставлено «крапку»: зловмиснику доведеться провести за ґратами 8 років

Поділитися

У справі розбійника-втікача поставлено «крапку»: зловмиснику доведеться провести за ґратами 8 років

 Скоївши злочин, мешканець Тернополя тривалий час переховувався від слідства за кордоном. У такий спосіб зловмисник сподівався уникнути відповідальності. Однак, не так сталося, як гадалося. Нещодавно Тернопільський міськрайонний суд виніс рішення у цій справі – чоловіка засудили до 8 років ув’язнення із конфіскацією майна. 

 

В умовах динамічних міграційних процесів відзначається зростання рівня правовідносин як між державами, так і відповідними правоохоронними органами. Це зумовлює надходження значної кількості клопотань про надання міжнародної правової допомоги, у тому числі, й щодо видачі осіб, які скоїли злочини.

Не вдалося сховатися за кордоном і мешканцю Тернополя.

Ще у травні 2004-го року чоловік разом зі спільником вчинили розбійний напад на перехожого. Погрожуючи ножем, зловмисники відібрали у постраждалого, все що той мав при собі, ще й заподіяли тілесні ушкодження.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, грабіжник утік до Італії, де розраховував на спокійне, нічим не захмарене життя. Проте, такі сподівання виявились марними.

Італійські правоохоронці затримали чоловіка та передали своїм українським колегам. Невдовзі грабіжник-утікач постав перед Фемідою. Державне обвинувачення по справі підтримано групою досвідчених працівників прокуратури. Вироком Тернопільського міськрайонного суду за скоєний злочин, передбачений ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), злочинця засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тож, як кажуть у народі, скільки б ниточці не витись, а кінець все одно буде, повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури Тернопільської області

Бумеранг добра (відео)

У Тернополі знімають художній фільм про мафію “Лунагон” (відео)